HjemOpskrifterArtiklerButikLoginBliv medlemKonkurrencerForumRestaurant GuideOm madgal
Log ind eller Bliv medlem

Søg i artikler

Ugens vinnyt

Skrevet d. 22 Oktober 2004
 Franske vinproducenter poserer nøgne i kalender

Selv om det ikke kan karakteriseres som en original og ny idé, har franske vinproducenter fra Côtes de Bourg valgt at udgive en kalender, hvor de optræder nøgne. Côtes de Bourg kaldes ofte for Bordeaux' sorte får og denne provokation skal nok få nogle konservative vinfolk i området til at løfte øjenbrynet.

Kalenderen, der udkommer om en uge, har både kvindelige og mandlige vinproducenter i alderen 30 til 60 år i forskellige strategiske positioner! Og efter sigende var det ikke svært at finde frivillige til projektet. Der er desværre ingen billeder frigjort fra projektet endnu!

Salget af Rioja-vin stiger

Salget af vin fra Rioja i Spanien er steget i de første otte måneder af året. Det skriver Just-Drinks.com. Totalt er volumen gået op med 3,6%, heraf er hjemmemarkedet steget med 4,8% og eksporten med 0,3%. Det er især salget af Crianza og Reserva vine, der er steget med henholdsvis 4,1% og 7,7%.

Værdifuld Amarone-vin stjålet fra Masi i Veneto

Masi, en af de største og bedst kendte producenter i Veneto i Norditalien, har været udsat for tyveri. I alt 1.000 kasser vin af firmaets topvine Amarone della Valpolicella Classico Serègo Alighieri Vaio Armaron 1999 og Amarone della Valpolicella Classico Costasera 2000 forsvandt den 24. september fra lageret med 2,5 mill. flasker vin. Tyvene har frakoblet alarmsystemet og er forsvundet uden vagterne har opdaget det. Tyvene var givet profesionelle og vidste hvad de gik efter. Politiet mener, at vinene skal videre til Østeuropa eller Rusland, hvor der er et etableret marked for stjålne italienske luksusprodukter.

Både Michael og Tim Mondavi ude af Robert Mondavi Wines

De to sønner af Robert Mondavi, Michael og Tim, har begge i ugens løb trukket sig fuldstændig fra Robert Mondavi Wines. Først forlod Michael Mondavi sin næstformandspost og i mandags trak han sig også fra direktørgruppen efter pres fra den øvrige ledelse. Og nu forlader broderen Tim Mondavi også sin næstformandspost og sit job som øverst ansvarlig for vinproduktionen i hele firmaet - et job han har haft siden slutningen af 70'erne.

Tim's beslutning kommer ikke som nogen overraskelse, men har været ventet siden beslutningen om at sælge alle luksusmærkerne blev kendt i slutningen af september. Selvom det officielt forlyder at Tim fortsætter som "consulting winegrower", regner de fleste med at hans dage er talte i firmaet. I meddelelsen fra firmaet hedder det at "Tim vil fortsætte med vin-relaterede muligheder sammen med familiemedlemmer". Det regnes for sikkert at Mondavi-familien vil forsøge at købe Robert Mondavi Winery tilbage fra Mondavi Corporation.

Mr. Zinfandel, Pete Seghesio er død

En af de store patriarker i Californien, Eugenio Pio "Pete" Seghesio, er død 85 år gammel. Pete Seghesio var det yngste og sidst overlevende barn af Angela og Eduardo Seghesio, der grundlagde Seghesio Vineyard i 1895. Pete Seghesio blev født i 1919 på familiens gård i Geyserville og var en del af vinbranchen i 6 årtier. Han gik ind i firmaet i 1941 kort tid før han måtte forlade det igen for at deltage i 2. verdenskrig. Han var dets leder fra 1965 til 1995 og forestod omlægningen fra at være "bulk" producent til at producere nogle af de bedste Zinfandel-vine, Californien kan præstere. Selvom den konservative Pete havde svært ved at se fornuften i det i starten.

Seghesios vine forhandles i Danmark af Vinens Verden.



Se alle artikler