HjemOpskrifterArtiklerButikLoginBliv medlemKonkurrencerForumRestaurant GuideOm madgal
Log ind eller Bliv medlem

Søg i artikler

De sendte en pige

Skrevet d. 29 Oktober 2004

 

Gern Fjerkræ købte i 2000 konkurrenten, Smidts Andefarm. Det konkurrerende firmas direktør, Hans Smidt, fulgte med i handlen, og da han valgte at gå på pension i 2003 blev tøjlerne overrakt til hans datter Christina, der på det tidspunkt var 34 år gammel. Dermed var hun ikke blot Danmarks eneste kvindelige slagteridirektør – hun var også Danmarks yngste.

Nu har Christina Smidt kommandoen over godt 90 ansatte, hvoraf halvdelen er to-sprogede. En stor opgave ville de fleste nok mene, men Christina, som hun bare kaldes af de fleste ansatte, er godt forberedt gennem sin opvækst på Smidts Andefarm: "Da jeg voksede op, tjente jeg mine lommepenge ude på slagteriet. Jeg har stået på samtlige pladser på slagtelinien, og jeg ved godt hvor øm man kan være efter sin første uge på jobbet. Men jeg ved også, hvor der kan springes over hvor gærdet er lavest, og hvad der kræver lidt ekstra," siger Christina Smidt med et slet skjult smil i øjenkrogen.

Virksomheden har i dag en omsætning på ca. 100 mio. kr., men den unge direktør forventer, at man i løbet af de næste tre år har øget omsætningen til 130-150 mio. kr. Christina Smidt er i hvert fald godt bakket op af familien med lillebror Lars som produktionschef og far Hans, der ikke er længere væk, end han trådte til som barselsvikar, da Christina fødte sit første barn i december 2003.

"Min mand plejer at sige, at jeg har taget skade af den opvækst, jeg har haft, men jeg kan godt lide mit arbejde og det ansvar, der følger med," slutter Christina Smidt med et grin.

Fakta om Gern Fjerkræ

""  Gern Fjerkræ P/S er Danmarks største slagteri af økologiske kyllinger, ænder og høns. Det er ejet af de to største fjerkræslagterier Rose Poultry A/S og Danpo A/S i fællesskab og leverer til hele den danske detailhandel
Produktion: 1,6 mio. ænder fra 11 producenter. 120.000 økologiske kyllinger fra fem producenter. Produktionen af øko-kyllinger forventes øget til 170.000 i 2005. Dertil kommer 1,1 mio. høner.

Omsætning: 100 mio. kr.

Ansatte: 90, heraf ca. 50 % to-sprogede

 



Se alle artikler