HjemOpskrifterArtiklerButikLoginBliv medlemKonkurrencerForumRestaurant GuideOm madgal
Log ind eller Bliv medlem

Søg i artikler

Ugens gode vine - uge 9

Skrevet d. 27 Februar 2004

Malbec var tidligere en meget benyttet drue i Bordeaux, men den er i løbet af de sidste 100 år gradvist blevet afløst af Merlot og de to cabernet'er, Sauvignon og Franc. I Frankrig er den dog stadig en af hoveddruerne i Cahors, hvor den kaldes Auxerroir. I dag hører man mest om Malbec fra Argentina. Argentina har nærmest gjort Malbec til deres nationaldrue og som ugens test også viser, fremstiller de rigtigt gode vine på Malbec.

Typisk giver Malbec nogle kraftige, krydrede og tanninrige vine. Dens udtryk er især solbær, kirsebær og f.eks. kaffe, lakrids, peber, læder. Men den kan også have toner af blomme og sveske. Det er dog typisk det krydrede, der dominerer. Ugens test viser, at Argentina formår at få det bedste frem i Malbec. Af de 15 vine får tre vine 5 stjerner og ni vine får 4 stjerner. Så der er virkelig tale om "value-for-money" og anbefalelsesværdige vine.

Ugens test var smageteknisk delt i to heat; 1 med vine under 80 kr. og 1 med vine til over 80 kr. I det første heat stak især én vin hovedet frem. Der er tale om Phebus Malbec 2000. Det er en mellemfyldig vin med god frugt, god harmoni og en dejlig blød og rund struktur. Den scorer 86/100 pts. og er et særdeles godt køb til prisen på kr. 59,00. Den fås hos Pedersborg Vin.

I den dyre ende løber de 3 dyreste vine med opmærksomheden. Ugens bedste vin er Catena Alta Malbec 1996. Som det fremgår har den nogle år på bagen. Men det er stadig en fyldig vin med flot moden frugt og fløjlsbløde, tykke tanniner. Vinen er gennemført harmonisk og har en stor smag med en imponerende længde. Den viser, at potentialet i Argentina er enormt. Vinen scorer 93/100 pts. og har da også en pris på kr. 399,95 v/6 fl. Den forhandles af Philipson Wine.

En anden Catena vin opnår flotte 91/100 pts. til en mere fordelagtig pris på kr. 129,95 v/12 fl. Det er Catena Malbec 1999. Det er en fyldig vin med stor og flot smag af moden frugt, tykke tanniner og en fløjlsblød og rund afslutning, der bliver længe i munden. Smagen er henad mocca med let sødme. Den fås også hos Philipson Wine.

Norton Perdriel Single Vineyard 2000 falder egentlig lidt uden for kategori, da den udover Malbec også har Merlot og Cabernet Sauvignon i sig. Men det er en flot meget kraftfuld vin med stort lagringspotentiale. Her er toner af modne kirsebær, blomme, læder, kaffe og tobak. Den scorer også 91/100 pts. og prisen er kr. 198,00 hos Vinens Verdens forhandlere.



Se alle artikler