HjemOpskrifterArtiklerButikLoginBliv medlemKonkurrencerForumRestaurant GuideOm madgal
Log ind eller Bliv medlem

Søg i artikler

Vinmessen i Verona - Vinitaly

Skrevet d. 13 April 2004

137.000 gæstede Vinitaly
Sidste mandag sluttede Vinitaly – den store italienske vinmesse i Verona. Den har i år haft 137.000 besøgende – en stigning på 5% i forhold til 2003. De kom fra 85 lande og har haft mulighed for at smage vine fra 3900 producenter fra 24 lande, selvfølgelig primært fra Italien.
Birger Vejrum fra Det lille Enoteca i Ringsted fortæller, at det næsten var umuligt at finde en parkeringsplads ved messen: – På vores hotel var der nogle producenter, som kørte fra hotellet kl. 7 for at være sikker på at få en plads til bilen. Vinitaly åbnede først kl. 9.

Den mest kaotiske
Birger Vejrum siger, at det nok var den mest kaotiske Vinitaly nogensinde, og at det var svært at finde de enkelte producenter, hvis man ikke havde lavet sit "hjemmearbejde".
Fx skulle man finde en producent af Brunello di Montalcino i afdelingen for Friuli!
Mange danske importører af italiensk vin besøger Vinitaly hver år, og messen er efterhånden et samlingssted for dem. Birger Vejrum mødte godt og vel 30, og gensynet var glædeligt.

Distrikter med egne kæmpestande
Igen i år havde flere producenter valgt at leje en stand sammen. En standleje på cirka 27.000 dkr. kan vel skræmme selv den største producent. Og dertil kommer selvfølgelig hotelophold og transport.
De forskellige distrikters konsortier havde lejet deres egne kæmpestande, eksempelvis Consorzio Brunello di Montalcino, hvor det var muligt for producenterne at aflevere deres vine uden at skulle betale for standlejen.
Af de 183 registrerede Brunello-producenter var de 148 repræsenteret, og her kunne man sidde i ro og mag og smage på godt og vel 350 vine fra Montalcino og omegn – uden at have producenten stående og spørge, hvor mange paller vin han skulle sende i næste uge. Det er en god måde at finde aktuelle vine på, siger Birger Vejrum.

Drøje hug til Toscana
Generelt var der som altid en god stemning, men i år overskyggede "krisen" i Italien messen. Producenterne har svært ved at afsætte deres dyrere vine.
Toscana fik også "drøje hug" af mange af de øvrige regioner, der kritiserede de toscanske producenters brug af barriques. De mener, at Toscana efterlever efterspørgslen fra USA uden at tænke det europæiske marked og den klassiske metode uden brug af barriques.

 

www.Vinavisen.dk 

 



Se alle artikler