HjemOpskrifterArtiklerButikLoginBliv medlemKonkurrencerForumRestaurant GuideOm madgal
Log ind eller Bliv medlem

Søg i artikler

Anne Larsens ægte brændende kærlighed

Skrevet d. 3 Februar 2002

Grunden til at jeg kalder denne ret for ægte brændende kærlighed er, at mange mennesker der omlægger kosten til fedtfattig, meget fedtbevidst kost, hvor man kigger på totalenergi, og totalfedtenergi, føler at de ved at undvære fedt må lide afsavn.

For alle mennesker er det vigtigt, at højst 30% af deres energiindtag kommer fra fedt, så vil man sig selv og hinanden det godt, kort sagt, er kærligheden ægte, så bør man holde øje med både det usunde og det sunde fedtstof, og sørge for at dosere den rigtige slags på de rigtige steder.

Den ægte brændende kærlighed

Du skal bruge

salt (havsalt)
peber (friskkværnet)
300 g røget svinemørbrad (eller af kalv, lam, okse)
4 stk gulerødder persille (et lille bundt)
6 stk bagekartofler
1 tsk sukker (rørsukker)
1 spsk olivenolie
1 spsk olivenolie
2 spsk eddike (lys)
citronsaft (bare lidt)
4 stk rødløg (små)
1 tsk ahornsirup

Sådan gør du

1. Kartoflerne skrælles og skæres i tern og koges i ca. 15 minutter i letsaltet vand og olie.

2. Den røgede mørbrad skæres i skiver og strimler og blandes med snittede rødløg. Løg og mørbrad vendes i eddike, olie og peber. Mørbraden er salt i sig selv. Varmes op i en gryde og smages til med havsalt, friskkværnet sort peber og et anstrøg gyldent rørsukker - eller bages i ovnen i 15 minutter, ved 180 grader. Vendes undervejs.

3. Gulerødderne skrælles, rives og vendes i citronsaft, der er pisket med ahornsirup. Persillen hakkes og drysses over ved servering. Kartoflerne presses igennem kartoffelmosejern, eller piskes eller moses på anden vis. Men mosen er enkel og uden dikkedarer.

Taget fra bogen "Julemad med Anne Larsen".
Forlaget Aschehoug 2001, Foto Columbus Leth.

Køb bogen her...



Se alle artikler