HjemOpskrifterArtiklerButikLoginBliv medlemKonkurrencerForumRestaurant GuideOm madgal
Log ind eller Bliv medlem

Søg i artikler

Få det maksimale ud af grillen

Skrevet d. 17 Maj 2004

Af Monika Larsen, Meals

Der findes et utal af grill-modeller og i alle prisklasser, men man skal lige tænke to gange inden man køber... Der er jo ingen grund til at bruge penge på en model med en mængde raffinementer, som man aldrig får fyret op under. Det du skal gå efter er grill i god kvalitet, som ikke ruster efter måske bare én sommer.

Grill kan fås med forskellige varmekilder: kul, gas eller el. Det er individuelt, hvad man foretrækker. Hvis jeg skulle vælge ville jeg vælge gas, men tilføjer endnu engang, valget er meget individuelt. Kul er stadig det mest anvendte, men både gas og el haler ind.

Gas

Griller du ved gas opnår kødet, eller hvad du griller, ikke den kendte røgede grillsmag, men til gengæld er det en stor fordel, at du kan skrue op og ned for varmen og derved få maden ensartet perfekt stegt.

El

Elgrillen er naturligvis meget nem at have med at gøre, og den ryger ikke til eventuel gene for naboer.

Kul

Hvis du absolut vil have den traditionelle grillrøgede smag frem og kan acceptere, at kødet ikke er stegt helt ensartet, så skal der kul på grillen.

Jeg behøver vel ikke sige, men gør det alligevel: Man skal være meget omhyggelig med at overholde alle forsigtigheds­regler. Grilleri må ikke udføres skødesløst, heller ikke når et par flasker eventuelt er kommet indenfor vesten. Børn uden tæt opsyn bør ikke have adgang til grillen



Se alle artikler