HjemOpskrifterArtiklerButikLoginBliv medlemKonkurrencerForumRestaurant GuideOm madgal
Log ind eller Bliv medlem

Søg i artikler

Halloween

Skrevet d. 29 Oktober 2004
Halloween Pumpkin Soup  
Tilberedningstid: 60+min.
Antal: 4 personer

1 fintsnittet porre
1 græskar på ca. 2 kg
Ca 2 rød chilipeber - skåret i tynde skiver
10 g smør
1 spsk god olie
7 dl hønsekødssuppe
salt
friskkværnet peber
2 dl letmælk




Skær toppen af græskarret, og skrab kerner og den trevlede indmad ud, som smides væk. Med en ske skrabes så meget af græskarkødet, at der ikke går hul på skallen. Hak det udskrabede græskarkød. Skær skrællen af låget og skær kødet i tern. Da det udhulede græskar kan bruges til at servere suppen i, ville det være praktisk at lune den i ovnen, mens suppen bliver lavet. Smør og olie kommes i en gryde over stærk varme. Porre, græskarkød og chili svitses let - uden at brune, og hønsekødssuppen kommes i. Lad suppen simre over svag varme i 15-20 minutter. Blend suppen - enten direkte i gryden med en stavblender eller lad den afkøle, så den kan blendes i en foodprocessor. Letmælken kommes i, og tilbage i gryden smages suppen til med salt og peber. Suppen varmes igennem - og er klar til servering.
 
Tips: En variationsmulighed er at komme en grofthakket krydderurt i. Her har vi brugt frisk mynte, men basilikum, timian eller koriander kunne sagtens bruges i stedet. 
 
Herhjemme er man især på grund af tegneserien Radiserne og diverse amerikanske gyserfilm begyndt at dyrke Allerhelgensaften med udskårne græskarhoveder - ledsaget af små og større gys. Græskarret kan faktisk bruges til mere end udskårne ansigter og syltede græskar, som vor bedstemor lavede dem.

Græskar kage

3 æg
2 1/2 dl. olie
250 g. sukker
5 dl. groft revet græskar
325 g. mel
2 1/2 dl. solsikkekerner
1 brev hk. nødde kerner
1 tsk. bagepulver
2 tsk. natron
1 tsk. salt
2 tsk. vanillesukker
3 tsk. kanel

Æg og sukker piskes skummende, olie og græskar røres i. Mel, hævemidler, krydderier og kerner blandes og vendes i dejen.
Bages i ca. 1 time ved 175 g.

Pyntes med hvidt glasur. ovenpå lægges lakridssnører i mønster som edderkoppespind. I midten sættes en stor plast edderkop.



Se alle artikler