HjemOpskrifterArtiklerButikLoginBliv medlemKonkurrencerForumRestaurant GuideOm madgal
Log ind eller Bliv medlem

Søg i artikler

Verdens største mejeriudstilling!

Skrevet d. 4 November 2004
1.100 tilmeldte produkter er ny rekord for Landsmejeriudstillingen, der åbner i næste uge.

Fødevareminister Hans Christian Schmidt deltager i åbningen af Landsmejeriudstillingen, der er verdens største messe for bedømte mejeriprodukter. Ministeren overrækker også priserne til Danmarksmestrene i ost, smør og konsumprodukter.

Vinderne blev fundet i sidste uge, men må vente med at blive offentliggjort til 10. og 11. november, hvor Mejeriforeningens formand Kaj Ole Pedersen åbner udstillingen, der foregår i Herning Messecenter.

På udstillingen vil omkring 800 oste, 200 konsumprodukter og 100 smør- og blandingsprodukter fra Danmark, Sverige og Færøerne blive bedømt og konkurrere mod hinanden.
Produkterne konkurrerer dog kun i nationale hold, så eksempelvis konkurrerer en svensk ost ikke med en dansk.

Fagets mangfoldighed
”Landsmejeriudstillingen har i dag til formål at vise mejeribrugets mang- foldighed og det overflødighedshorn af mejeriprodukter, der findes”, siger Sven Ålborg, der er sekretær for udstillingen.

”Det er helt utroligt, at vi kan sætte rekord i en periode, hvor der er blevet lukket en række mejerier. Dette punkterer myten om, at faget ikke er i udvikling”.

Gourmetpris
På udstillingen uddeler tre kokke og en madskribent for anden gang mejeri- brugets Gourmetpris, og der vil være ærespræmier til de produkter, som vinder i deres respektive kategori.

Som et nyt tiltag for de danske produkter er både de økologiske oste og blandingsprodukterne integreret i de almindelige hold. Og bedømmelsen af gule oste er neutral, hvilket betyder, at dommerne ikke kan se, hvor osten kommer fra. 



Det er det samlede mejeribrug, der arrangerer udstillingen i et samarbejde mellem:
- Mejeriforeningen
- Foreningen af mejeriledere og funktionærer
- Foreningen Danmarks Privatmejerier og
- Dansk Oste- og Smørforening.


Se alle artikler