| ||||||||||||||||||||||
Log ind eller Bliv medlem | ||||||||||||||||||||||
Gang i grillenSkrevet d. 28 Juni 2004af Bente Hoffmann Forførende røde jordbær (danske, naturligvis), hjemmelavet saft af hyldens duftende blomster, store gyldne majs … alt sammen sikre ingredienser i mine somre. Og så selvfølgelig grillen. Jeg er ikke sådan en grill-freak, som slet ikke kan få nok, som må eje den nyeste model fra Weber og helst skal have et lille halvtag, hvorunder der kan grilles også i regnvejr. Og jeg er såmænd heller ikke den store ’chef de gril’, der pusler om madvarerne og sørger for, at alt overlever opholdet over gløderne – det overlader jeg til kæresten (mænd har altså et eller andet med grill!). Men jeg er vild med konceptet ’Nu flytter vi vores middagsmad ud under åben himmel’. Jeg kan ikke blive træt af at slænge mig i havesofaen i min lille have, måske endda med et glas køligt hvidvin inden for rækkevidde, når jeg er færdig med at tilberede aftenens tilbehør. Herfra kan jeg følge slagets gang omkring grillen – og selvfølgelig springer til, hvis det er påkrævet (hvad det nu sjældent er) – kigge dybt i himlens blå, lade tankerne drive, veksle et kys eller to med kæresten og forventningsfuld vente på de kulinariske frembringelser, som fra grillen pirrer min næse og min appetit. Som jeg tidligere har indviet Madgals læsere i, er min kæreste vegetar, så det er ikke de store, saftige bøffer, der kommer på grillen, når han er her. Men det gør nu heller ikke noget, for han har lært mig, hvor mange fisk der smager rigtig godt grillede, for ikke at tale om alle de grøntsager, som er fortræffelige at grille. Min favorit er afgjort majskolber (hvis skallerne dog bare ville lade være med at sætte sig så godt fast mellem tænderne!). Majsene bliver ekstra lækre og kernerne ikke brændte, hvis man lader være med at tage bladene af, inden kolberne bliver grillet. Start med at komme majskolberne i en pose med lidt vand i, så de er fugtige, når de kommer på grillen – så går der heller ikke så let ild i bladene, hvis de er lidt tørre. Med ønsket om en god sommer til alle – og håbet om masser af dejlige aftner til at grille i!
1 frossen laksefilet med skind, 500-600 g
Se alle artikler |