HjemOpskrifterArtiklerButikLoginBliv medlemKonkurrencerForumRestaurant GuideOm madgal
Log ind eller Bliv medlem

Søg i artikler

BRL Hardy - Australiens førende

Skrevet d. 13 December 2004

Forud for dette ligger en interessant historie om en ung englænder, der i en alder af 20 år drog ud for at søge lykken i den nye koloni South Australia. Det var i året 1850, og hans navn var Thomas Hardy. Uden naturligvis at vide det, skulle han vise sig at få stor indflydelse på Australiens vinproduktion i mange år fremover.

BrlHardyHan startede med at drive kvæg, men søgte hurtigt nye udfordringer, og endte med at få job hos en landsmand ved navn John Reynell, der netop havde etableret en vingård. Hurtigt fik han flair for dette håndværk, og i 1853 købte han et lille stykke jord, og etablerede sin egen vingård.

Siden hen er det gået slag i slag for denne driftige mand og hans familie. I 1982 sluttedes cirklen så at sige, idet Hardy familien købte firmaet Walter Reynell  & Sons. Hovedkonteret i Australien blev derefter flyttet fra Adelaide til Chateau Reynella, hvor det hele startede 129 år tidligere, da Thomas Hardy arbejdede for John Reynell i McLaren Vale.

I dag er BRL Hardy et internationalt firma, med eksport til mere end 60 lande. Dette kan lade sig gøre med en samlet produktion på ca. 250.000 tons druer. De arbejder ud fra et koncept om, at folk skal kunne få god vin til rimelige priser. Dog spænder deres serier i dag fra helt almindelige hverdagsvine, til de helt store kultvine som f.eks. Eileen Hardy.

Læs i øvrigt meget mere om Hardy på følgende hjemmesider: www.brlhardy.com, eller www.hardys-wines.comSe alle artikler