| ||||||||||||||||||||||
Log ind eller Bliv medlem | ||||||||||||||||||||||
JulelækkerierSkrevet d. 13 December 2004Tørrede frugter i lage (4-6 pers) 100 g figner 50 g rosiner 100 g svesker uden sten 100 g abrikoser ½ l æblejuice 1 stang kanel 1 tørret stjerneanis evt. honning Tilbehør 2 dl græsk yoghurt 10 % Kom frugter, juice, kanel og stjerneanis i en gryde, kog op og lad simre en god ½ time. Måske skal der spædes med juice eller hvidvin. Tag frugten op, smag lagen til og hæld den over frugterne, der afkøles helt. Spises med yoghurt Den kan spises efter et kort ophold i køleskabet, eller du kan vente flere dage. Et godt råd er, at du hellere må prøvesmage, for så må du efter al sandsynlighed og efter alle prognoseberegninger i gang med at lave et nyt glas, der kan gøre underværker i juleugen, enten som en lille godbid, en dessert eller tilbehør til en mild ost i forbindelse med julefrokostbordet. Jeg bruger den på alle måder, og mine voksne familiemedlemmer elsker den og ser frem til den hvert år. Og hvad så med ”de stakkels søde små”? De bliver nok ikke snydt overhovedet her i julemåneden, men ellers så er det vist ikke svært at finde noget, de kan lide. Der har hver familie noget, de disker op med. Hos mig skal det være store gærklejner med en lille smule glasur. Her kan både børn og voksne være med. Gærklejner er der nogle der spørger. Hvad er det? Og svaret kommer her. Gærklejner 100 g smør 1 kop mælk 50 g gær 1 spsk. sukker 3 æg 500 g mel 1 pakke palmin til kogning Glasur: Flormelis + citronsaft Se alle artikler |