HjemOpskrifterArtiklerButikLoginBliv medlemKonkurrencerForumRestaurant GuideOm madgal
Log ind eller Bliv medlem

Søg i artikler

Mad med Frid

Skrevet d. 10 September 2001

Niels Frid Nielsen er tidligere redaktør på Aktuelt, han er nu Chefredaktør på Main Magazine, og filmanmelder i udsendelsen Go'morgen Danmark på TV2. Men derudover er han også "madgal" og derfor tog jeg en snak med ham om hvorfor at maden betyder mere for ham end for så mange andre.
 
Sjældent ser man en ildsjæl som kommer bare tæt på hvad Niels Frid står for, ihvertfald ikke når det gælder den daglige madlavning – her er det gode friske råvarer, og smagen som er i centrum.

Over en god frokost på Café Ketchup i Tivoli hvor maden var en oplevelse, og vejret var fantastisk. Det var sidst på sensommeren, men Tivoli var stadig levende, og midt i alt dette som var en stor sanselig oplevelse svarede Frid med stor flid på mine spørgsmål. Vi talte film, og udvekslede tanker omkring det at lave et madmagasin på internettet. Vi vendte emner som madkvalitet, og diskuterede problematikken med dårlige råvarer, og denne kontra gode økologiske produkter.

Læs i denne artikel hvad der kom ud af denne diskussion, og udveksling af meninger og holdninger.

Nick: Hvad tænkte du da jeg ringede og spurgte om du ville medvirke i et interview til et madmagasin på nettet?

Frid: Nick fordi du lød rimelig seriøs i telefonen, så tænkte jeg umiddelbart at det lød spændende, nok også lidt fordi at mad og vin er min store lidenskab privat. Og så var jeg vist lidt nysgerrig.

Nick: Hvilken madfilm, er den du først tænker på ?

Frid: Jeg kom til at tænke på "Den eneste ene" der er jo meget fokus på køkkener, men ellers så er der jo "Postbudet ringer altid 2 gange" det er den film hvor hovedpersonerne elsker på køkkenbordet...

Nick: Jeg har jo allerede gættet at du er en rigtig livsnyder, men hvilke ting sætter du mest pris på her i livet ?

Frid: Sex, kærlighed, druk, mad, bøger og selvfølgelig film...

Nick: Laver du selv mad, og er du god til det ?

Frid: Jeg kan rigtig godt lide at lave mad, og kan derfor godt bruge meget tid på det. Jeg kan især godt lide at grille udendørs. Udenfor er man overladt til sig selv, man er nødt til at smage sig frem, og eksperimentere lidt - det sætter jeg meget pris på. Jeg har jo en passion for at lave, og spise mad, smagen er utrolig vigtig.

Nick: Niels, har du en livret - eller måske noget som du nyder mere end andet?

Frid: Jeg kan godt lide at lave og spise min egen hjemmelavede pasta med grillet kyllingebryst, soltørrede tomater og en lækker gorgonzolasauce.

Nick: Køber du økologisk, eller mener du at økologi bare fup og fiduser ?

Frid: Ja jeg køber en del økologiske varer, faktisk så meget som muligt. Jeg går ikke efter prisen når jeg køber madvarer, men efter kvaliteten – det er et sted hvor vi mennesker ikke har råd til at spare.

Nick: Kommer der madartikler i Main Magazine?

Frid: Ja, vi arbejder på sagen lige for tiden, i hvilken form er ikke helt fastlagt endnu, men det kommer - helt sikkert.

Nick: Hvad synes du om idèen om at skabe et madmagasin på nettet, hvis formål er at skabe større glæde i de danske køkkener ?

Frid: Det er en god og spændende idè, og jeg vil følge det med interesse.



Se alle artikler