HjemOpskrifterArtiklerButikLoginBliv medlemKonkurrencerForumRestaurant GuideOm madgal
Log ind eller Bliv medlem

Søg i artikler

Danske bryggerier: Maribo Bryghus

Skrevet d. 16 December 2004
 

Det første bajerske øl fra Maribo Bryghus kom i 1934. Året efter indledtes produktionen af pilsnerøl, og i 1948 produktionen af mineralvand.

Under krigen blev virksomheden omdannet til aktieselskab. 1956 overtog brygmester Kjeld Hansen ledelsen af bryggeriet, og 10 år efter skiftede det navn til Maribo Bryghus for at undgå forveksling med Thor Bryggeriet i Randers. I 1970 opkøbte Maribo Bryghus Bryggeriet Stevns i Store Heddinge.

I 1990 satte Kjeld Hansens søn, Michael, sig i direktørstolen. I 1993 overtoges det da 82 år gamle Marrebæk-bryggeri på Falster. I 1997 blev Maribo Bryghus solgt til Albani Bryggerierne.

Det 105 år gamle bryggeri, der er Maribos næststørste virksomhed, beskæftiger 60-65 medarbejdere og producerer årligt 360.000 hektoliter øl og vand. Det største og mest kendte mærke er Maribo Pilsner, som med en markedsandel på 50% i detailhandelen på Lolland-Falster er "Sydhavsøerne"s absolut mest solgte øl. Andre populære mærker er Blå Nykøbing og Herkules.

Maribo Bryghus' læskedrik-serie hedder Frisco. En del af Frisco-mærkerne er sukkerfrie, og netop det har bidraget til, at Maribo Bryghus har fået leverancerne af læskedrikke til samtlige hospitaler, plejehjem etc. inden for Hovedstadens SygehusvæsenSe alle artikler