HjemOpskrifterArtiklerButikLoginBliv medlemKonkurrencerForumRestaurant GuideOm madgal
Log ind eller Bliv medlem

Søg i artikler

Ugens gode vine - uge 51

Skrevet d. 20 December 2004

Champagne drikkes oftest i forbindelse med nytårsaften. Det er da også festligt at skåle det nye år velkommen med champagne. Men det er altså synd at spilde en god tør champagne kl. 24 og så ødelægge den fuldstændig med en voldsom sød kransekage! Den søde kage får champagnen til at smage sur - og det er måske derfor, at mange synes, at champagne er noget opreklameret, surt sprøjt?

Drik i stedet champagnen som velkomst, til Dronningens nytårstale, til forret og måske også til hovedretten. Og skal det være en champagne til kransekagen, så vælg en demi sec - halvsød - type.

""I ugens champagnetest er der ikke megen tvivl om den bedste vin. Det er Perriet Jouët Belle Epoque 1996. Det er den eneste årgangschampagne i testen og den er bare klasser bedre end de øvrige, selvom de også er gode! Champagne er også luksus og marketing og Belle Epoque sælges i en flot flaske i gammel belle epoque stil. Men det er ikke kun det ydre, der er flot. Det er en fyldig champagne med meget lækker frugt, flot mousse og en vidunderlig blødhed. Den er mere udtryksfuld end kraftfuld - en lidt feminin stil. Men ekstremt flot er det - og den vil sikkert blive bedre med årene.

Den scorer 95/100 pts. og prisen er da også kr. 699,00, men det er alligevel fornuftigt for sådan en kvalitet, så den får 5 stjerner. Den importeres af Allied-Domecq.

Der er to andre champagner, der også får 5 stjerner. Og de er såmænd fra samme hus. Jeg har tidligere rost Jean-Paul Morel's champagner og nu dukker de igen op i toppen af VinForums blindtest. Der er to cuvéer med, en Brut og en Cuvée Speciale. Begge er lidt rustikke i det men med en vidunderlig nøddeagtig smag og stor fylde. Brut scorer 90/100 pts. og til prisen på kr. 199,95 v/12 fl. er det et rigtigt godt køb. Skal det være lidt bedre, kan du ofte 20 kr. mere. Jean-Paul Morel Cuvée Speciale scorer 91/100 pts. og det er fulde 5 stjerner værd til en pris på kr. 219,95 v/12 fl. Begge forhandles hos Wine Group.

Og så en sidste ting. Køb nogle ekstra flasker champagne og drik så mindst én flaske om måneden hele året. Det smager godt, er festligt, giver godt humør og ikke så mange tømmermænd!

Glædelig jul og godt nytår.

Jan Olsen Se alle artikler