HjemOpskrifterArtiklerButikLoginBliv medlemKonkurrencerForumRestaurant GuideOm madgal
Log ind eller Bliv medlem

Søg i artikler

Danske bryggerier: Nørrebro Bryghus

Skrevet d. 20 December 2004

Huset er indrettet i to etager med restaurant på 1. sal til 90 gæster. Ølbaren ligger i den lyse kælder med plads til 50 siddende gæster, og om sommeren kan der sidde yderligere 50 gæster i gårdhaven.

Bryghuset tilbyder rundvisninger og specielle arrangementer om øl. Brygmester, køkkenchef og restaurantchef står også til rådighed for gæster, som ønsker et tilbud på særlige menuer og arrangementer.

Husets egne håndbryggede fadøl

1. Ceske Böhmer - som navnet antyder, er denne pilsner mere end kraftigt inspireret af den Böhmiske pilsner tradition. Brygget udelukkende på böhmisk malt og saazer humle, er denne som sine forbilleder præget af milde maltaromaer med et diskret krydret humleindslag. Smagen er rund og meget fyldig uden påtrængende bitterhed, og styrken er på de klassiske 5,0% alkohol.

2. New York Lager - en traditionel, amerikansk undergæret øltype fra før forbudstiden. Kraftig, fyldig og mørkgylden øl på 5,2 % alkohol. Intens maltkarakter med karamelnoter, markant bitterhed og en blomsteragtig duft af nordamerikansk Cascade humle.

3. Ravnsborg Rød - en variant af den klassiske britiske Amber eller Red Ale. Rødbrun, blød, rund og fyldig øl på ca. 5,5 % alkohol. Tæt maltkarakter blandet med en intens frugtig og aromatisk duft. Smagen er præget af frugt og et krydret indslag af Amarillo humle. Blid bitterhed og en cremet fylde, som skyldes en speciel udskænkningsteknik.

4. Stuykman Wit - inspireret af den traditionelle belgiske Witbier. Vores version er brygget på biodynamisk hvede fra bageriet Aurion i Guldager. Den er på 5,3 % alkohol, fyldig, sødmefuld og krydret - tilsat koriander og pomerans. Den lette syrlighed og lave bitterhed gør denne ufiltrerede øl meget forfriskende og perfekt for dem, der ikke er til de kraftige og bitre øltyper.

5. Bombay Pale Ale - Nørrebro Bryghus´ fortolkning af alle ale-elskeres favorit - India Pale Ale. En kraftig øl, brygget udelukkende på engelsk Marris Otter malt, som giver en dyb og intens maltkarakter. Masser af frugtige ale aromaer suppleres af intense indslag af klassiske engelske aromahumler, som er tilsat efter gæringen. Stor fylde, bitterhed og sødme præger denne øl på 6,5 % alkohol.

6. La Granja Stout - En variant over engelsk Sweet Stout på ca. 7,5 alkohol, som er tilsat et koldtvandsekstrakt af en mexicansk, økologisk single estate kaffe. Resultatet heraf er en diskret kaffearoma, som blander sig med de let brændte, lakridsagtige aromaer fra de mørke malte og en i øvrigt krydret duft. Smagen er let sødlig, middel fyldig, med behersket bitterhed og eftersmag.

7. S:t Hans Dubbel - Vores version af den klassiske, belgiske klosterale-type med ca. 8,0 alkohol. Den markant krydrede duft præget af nelliker og roser skyldes gæring på vor belgiske hvedeølgær. Dubbelen er fyldig, og smagen er let syrlig, frugtig og sødmefuld med et mærkbart kandispræg fra den mørke Muscovado sukker, som er tilsat før gæringen. Ufiltreret og med middel bitterhed.

8. King´s County Brown Ale. Nørrebro Bryghus´ første gæstebryg. -en klassisk amerikansk Brown Ale på 5,5% alkohol modelleret efter gæstebryggeren Garrett Oliver´s egen Brooklyn Brown Ale. Mørk, middelfyldig, frugtig ale med duft og smag af nødder, chokolade og tørret frugt.

9. Sortedam Sauvage. Nørrebro Bryghus´ første frugtøl.- en vildgæret lager tilsat saft fra solmodne kirsebær. 5,2% alkohol. Let beslægtet med de belgiske lambic- og kriektyper. Syrlig, let krydret med markant sødme og smag fra kirsebær.

10. Little Korkny Ale. Nørrebro Bryghus´første Barley Wine som denne øltype kaldes. En meget fyldig øl af ale- og crystalmalt. Stærk, 12,25%, med udpræget sødme, markant smag af Cascade humle samt et strejf af blommer og karamel.

11. Peblinge Pêche - er Nørrebro Bryghus´ tredje frugtøl, denne gang baseret på en syrnet hvedeøl, som er tilsmagt med ferskensirup. Øllen er let i stilen og fremstår klar og lys gul. Smagen er uden bitterhed, men sødlig med en forfriskende syrlighed, fint i balance med den markante duft og smag af fersken. En god apperitif og tørstslukker til den søde tand.

12. North Bridge Extreme -er bryggernes gave til Anders på årsdagen for åbningen af Nørrebro Bryghus. Inspireret af de syd- vest Californiske Triple IPA´s. Den er brygget på engelske Alemalt, justeret med forskellige farvemalte og krydret med voldsomme mængder af humle. En mørkgylden, extremt bitter ale, med udpræget humlearoma. Bør nydes absolut sidst, - dine smagsløg kan ikke bruges herefter.Se alle artikler