| ||||||||||||||||||||||
Log ind eller Bliv medlem | ||||||||||||||||||||||
Mælkefedt under beskydningSkrevet d. 13 Maj 2005"Fede mejeriprodukter udgør for stor en del af kosten. Gennemsnitligt får vi 16 pct. af vores energiindtag fra mættet fedt, heraf kommer halvdelen fra mælkefedt. Det mættede fedt skal ned på at udgøre 10 pct. af kosten," siger seniorkonsulent Niels Lyhne fra Danmarks Fødevareforskning. Fra Mejeriforeningen understreger konsulent Bodil Damgaard Høegh, Mælk & Ernæring, at udviklingen allerede er godt på vej i den rigtige retning. "Mejeriprodukterne udgør en stor del af det mættede fedt, og vi vil gerne tage vores del af ansvaret. Det handler om blandt andet om at flytte en del af forbruget over på de fedtfattige mejeriprodukter. Men netop på det område er der sket en positiv udvikling, siden kostundersøgelsen blev afsluttet," siger hun. I 2000 udgjorde de magre mælketyper 22,3 pct. af danskernes mælkeforbrug, mens andelen af de magre mælketyper i 2004 var steget til 45,6 pct. af forbruget, viser en opgørelse fra Mejeriforeningen. Magre mælketyper er mælk med max. 0,5 pct. fedt som mini- og skummetmælk. Vi drikker for lidt mælk "Men midt i det store fokus på fedt, må man ikke overse den næringsmæssige værdi i mejeriprodukterne. Fakta er, at mange danskerne drikker for lidt mælk. Ifølge undersøgelsen får tre fjerdedele af danskerne ikke den halve liter mælk om dagen, som myndighederne anbefaler," påpeger hun. Niels Lyhne understreger, at det ikke er en opfordring til at droppe mælken: Kilde: Mejeriforeningen Se alle artikler |