HjemOpskrifterArtiklerButikLoginBliv medlemKonkurrencerForumRestaurant GuideOm madgal
Log ind eller Bliv medlem

Søg i artikler

Vinnyheder

Skrevet d. 19 August 2005

Spanien eksporterer mindre vin men til en højere værdi

Den spanske vineksport faldt med 3,8% i mængde i de første fem måneder af 2005. Til gengæld steg eksporten i værdi med 0,6%. I de 5 måneder eksporterede Spanien 561,6 mill. liter vin til en værdi af 571,1 mill. € - altså i gennemsnit godt 1 € pr. liter.

Årsagen til faldet i eksportmængde skyldes et stort fald i eksporten af bulkvin (billig vin på tanke), som faldt med 13,4%. Flaskede vine steg med 16,4% mens eksporten af vin fra klassificerede områder (DO) steg med 5,3%.

Eksporten til Italien faldt med hele 37% og der var også fald i salget til Tyskland, Portugal og Frankrig. Eksporten steg til både USA og England.

H.J. Hansen Vin overtager Magasins vinafdelinger

Magasins vinafdelinger overtages på landsplan af H.J. Hansen Vin A/S fra den 23. august 2005. Overtagelsen sker i koncession, hvilket i praksis betyder, at firmaet overtager den daglige drift i Magasin Kongens Nytorv, Lyngby, Odense og Århus på vin, spiritus, øl og vand. Butikkerne vil alle fire steder fortsat blive markedsført som Magasin Vin.

De bedste agenturer vil naturligvis blive beholdt, men ellers vil sortimentet primært komme til at bestå af H.J. Hansens nøgleagenturer fra hele verden. Magasins ledelse begrunder valget af H.J. Hansen Vin med, at virksomheden har meget stor ekspertise i indkøb, er særdeles kvalitetsbevidst og samtidig hele tiden opsøgende på det internationale vinmarked med en konstant finger på pulsen vedrørende morgendagens trend.

H.J. Hansen Vin A/S forøger på denne måde omsætningen med ca. 35 mill. kr. (Magasin Vin A/S omsætning). I sidste regnskabsår havde H.J Hansen Vin A/S en omsætning på anslået 190 mill. kr., så overtagelsen betyder en vækst i omsætningen på ca. 20%.

9 danske restauranter får Wine Spectators Wine Award

Hvert år udarbejder det amerikanske vinmagasin Wine Spectator en verdensomspændende liste med restauranter, der har et særligt godt vinkort. I år er der 3.606 restauranter i guiden og selv om de fleste er amerikanske, er der 9 danske restauranter på listen - det højeste antal nogensinde.

I forhold til sidste år, hvor der var 8 danske restauranter, er der sket nogle ændringer. Restaurant La Cocotte på Glostrup Park Hotel er ikke længere på listen, til gengæld er der kommet to nye til. Det er Molskroen og Norsminde Kro i Malling.

Restauranterne er opdelt i 3 klasser; Award of Excellence, Best of Award of Excellence og endelig den fornemste, Grand Award. Danmark har ingen med Grand Award men 5 med Best of Award of Excellence. Listen ser således ud:

Award of Excellence (1 flaske):
Brøndums Hotel - Skagen
Restaurant de Gaulle - København
Molskroen - Ebeltoft
Norsminde Kro - Malling

Best of Award of Excellence (2 flasker):
Era Ora - København
Le Sommelier - København
Ristorante La Buca Degli Artisti - København
Søllerød Kro - Holte
Tree-Top Restaurant - Vejle

Vinmarker i Piemonte angrebet af sygdom

En vinstok-virus er brudt ud i Piemonte og det frygtes at flere hundreder hektarer er i farezonen. Sygdommen, Baco 22A, er ikke et ukendt fænomen i denne nordlige del af Italien, så producenterne arbejder sammen om at udrydde insektet Scaffo Ideus Tritanus, som bærer sygdommen.

Det er især området Alessandria, der er ramt, men også Asti, Alba og Roero er i farezonen.

Officielt skal vinstokke, der rammes af sygdommen, trækkes op, men det sker ikke altid, da ikke alle er klar over, at sygdommen rent faktisk er tilstede eller ikke ønsker at tabe deres høst. I Alessandria er officielt 10% vinstokke ramt, men tallet er nok nærmere 30%.



Se alle artikler