HjemOpskrifterArtiklerButikLoginBliv medlemKonkurrencerForumRestaurant GuideOm madgal
Log ind eller Bliv medlem

Søg i artikler

Isvinter

Skrevet d. 9 December 2005

Danskernes foretrukne dessert oven på and, risalamande og julekonfekt er islagkager. Salget af isdesserter topper i den kolde vinter- og julemåned, og meget af salget ligger i dagene efter juleaften.

På Aabybro Mejeri, der fremstiller Ryå-islagkager har man været i gang med forberedelserne til decembersalget siden november.

"Jeg tror, at nytårsaften er den aften om året, hvor der bliver spist mest is. Når folk har spist risalamande fra den 1. til den 24. december, gider de ikke mere. Så efter juleaften kommer der gang i salget," siger mejerichef N.H. Lindhardt fra Aabybro Mejeri.

Ifølge Dansk Iscremeindustri forventer man at nå op på 3 mio. solgte liter isdesserter og lagkager i hele 2005 – mere end ti procent heraf sælges i december.

"Mit bud er, at der er mange fester, og at det er det, der gør december til en top-måned. Der bliver solgt mere end 300.000 liter isdesserter i december – i modsætning til juni og juli, hvor salget ligger på omkring 100.000 liter," siger vicedirektør Jørgen Maltha Rasmussen i brancheorganisationen Dansk Isindustri.

Det øgede salg kan mærkes både hos de store og små producenter. Hos en af de større producenter, Polar-is, er der rigtig godt gang i salget af islagkager – både de håndpyntede og de maskinpyntede.

"Vi sælger lidt over en million is-lagkager om året. Mellem 100.000 – 150.000 af dem bliver solgt i julemåneden," fortæller direktør Jens Jørgen Sørensen fra Polar-is.Se alle artikler