HjemOpskrifterArtiklerButikLoginBliv medlemKonkurrencerForumRestaurant GuideOm madgal
Log ind eller Bliv medlem

Søg i artikler

Nye trends og vaner

Skrevet d. 30 September 2005
Det siger Rebekka Bay, der er trendforsker og har egen virksomhed i London. " Vi vil begynde at se "kick-start" måltider, "pause" måltider og "fald til ro" måltider... og der vil derfor opstå helt nye retter og måder at spise på", siger Rebekka Bay. Hun forudser en række trends, som reaktioner på den tid vi lever i. Fx indenfor slanke relaterede produkter, sunde snacks, et bedre udvalg af gastronomiske færdig retter, flere nye "funktionelle ingredienser" og velvære-restauranter. Som trendforsker henter Rebekka Bay sin inspiration i alt lige fra restaurantbesøg, rejser og indtryk fra kogebøger, blade, chinatown, ingredienser og hændelser.

At forudse trends
At formidle og forudse trends er noget både strategisk og noget intuitivt. "Udgangspunktet er ofte intuitivt; en undren eller nysgerrighed eller et nyt behov. Herefter går en meget mere strategisk researchmetode igang, hvor jeg går på jagt efter faktuelle beviser for, at vi, som forbrugere, bevæger os i en bestemt retning (fx artikler, rapporter, facts, statistikker, street research, film, fjernsyn, musik, mode...). Når resultaterne kategoriseres, begynder der at opstår retninger, der kan omsættes i billeder og ord - og dermed begynder at danne en platform for fremtidens relevante koncepter og ideer", fortæller Rebekka Bay om sine arbejdsmetoder. "I fremtiden vil vi også se at den øgede bevidsthed om, hvordan mad påvirker vores fysiske og psykiske velvære, vil præge de råvarer og de ingredienser, vi vælger til vores måltider. Superfoods og funktionelle ingredienser vil i stigende grad præge vores valg. På samme tid vil vi lave færre måltider fra bunden, købe flere færdig- eller halvfærdigvarer og "snacke" mere. Og endelig vil fedmeepidemien og konsekvenserne også snige sig ind på danskerne", siger Rebekka Bay.

Rebekka Bay har over temaet nye vaner og planer udviklet seks opskrifter til arla.dk Opskrifterne kan spises, når som helst og hvor som helst. Hver for sig eller sammensættes på kryds og tværs eller serveres som en søndagsbuffet for venner.

Baggrund
Kunsthistorie på Århus universitet og et år på Århus Skrædderskole, Uddannet beklædningsdesigner på Kunsthåndværker skolen (nu designskolen) Kolding i 1997.

Arbejdede som trendforecaster hos Kjaer Global Influences fra 1997 til 1999. Udviklede og ledede trend observatory for Fitch fra 1999 til 2001. Underviser i trends og har siden 2001 været selvstændig trendforecaster og blandt andet arbejdet for Marks & Spencer, Coca Cola, Dunhill, Harrods, Jaguar, Vodafone, British Telecom m.m
Egen trendforskervirksomhed .baySe alle artikler