HjemOpskrifterArtiklerButikLoginBliv medlemKonkurrencerForumRestaurant GuideOm madgal
Log ind eller Bliv medlem

Søg i artikler

Hella Joof vinder Årets Jordbærpris

Skrevet d. 21 Juni 2008
Årets Jordbærpris er netop blevet uddelt for sjette år i træk. Og det er med at skærpe den humoristiske sans og barnlige opfindsomhed, hvis man vil hamle op med årets prismodtager. Jordbærprisen 2008 går nemlig til hele Danmarks humørfyldte og humoristiske Hella Joof.
 
Det bliver Hella Joof, der i år løber med den ærefulde titel som årets Jordbærprismodtager samt en stor kurv fyldt med friske og velsmagende jordbær. Uddelingen af Jordbærprisen 2008 foregik på Café Falernum i København i eftermiddags, og det er ikke kun jordbærprisen, der gør dagen festlig for Hella Joof. Hellas kæreste har nemlig også fødselsdag.
 
"Den jordbærkurv, jeg modtager, serverer vi for gæsterne til min kærestes fødselsdag, dels med champagne og dels med tyk øko-piskefløde," udtaler Hella Joof.
 
Indlevende og humoristisk
Prisen uddeles i samarbejde med GAU - Gartneribrugets Afsætningsudvalg og kampagnen "6 om dagen", der skal få befolkningen til at spise mere frugt og grønt. Og ifølge GAU's repræsentant for jordbæravlerne, Pernille Bech, har valget af Helle Joof ikke været svært:
 
"Det er Hella Joofs evne til at vinde danskernes hjerter som skuespiller, komiker og instruktør, der er årsagen til, at hun i år får tildelt Jordbærprisen. Med sine underholdende shows, sange, film og tv-serier har Hella Joof bidraget til udviklingen af dansk humor. Og uanset, om hun har stået foran eller bag kameraet, har hun gang på gang givet folk en god oplevelse. Ikke mindst på grund af sin indlevende og humoristiske fremstilling af danskerne," siger Pernille Bech.
 
Prisvinder var selv jordbærplukker
Valget af Hella Joof har da også vist sig at ramme plet. For Hella Joof er en sand jordbærelsker.
 
"Jeg har et meget nært forhold til jordbær. I min spæde ungdom var jeg jordbærplukker i Høsterkøb. Ved solopgang cyklede jeg på min gamle cykel op ad Aasebakken og plukkede og spiste alt, hvad jeg kunne. Det blev ikke den store formue, jeg tjente, for jeg spiste mere, end der røg i bakkerne," fortæller hun.


Søde jordbærminder
God smag og dejlige oplevelser ved jordbær er netop det, som Jordbærprisen ifølge kampagnekoordinator for "6 om dagen", Vibeke Toft, skal sætte fokus på.
 
"Det er vigtigt at sætte fokus på den gode smag og de mange dejlige oplevelser ved at spise frugt og grønt. Og så er jordbærret jo noget ganske særligt, som vækker hyggelige barndomsminder hos de fleste. Så det gælder bare om at nyde bærrene, så længe man kan," siger Vibeke Toft.
 
FOTOTEKST
En glad og overrasket Hella Joof får overrakt Årets Jordbærpris for sin evne til at vinde danskernes hjerter som skuespiller, komiker og instruktør. Sammen med vinderen ses
projektleder Pernille Bech fra Gartneribrugets Afsætningsudvalg og jordbæravler Søren Olesen.
 
 
FAKTA: ÅRETS JORDBÆRPRIS
* Årets Jordbærpris 2008 går til Hella Joof. 
* Prisen består af et flot diplom, en stor kurv fyldt med friske jordbær samt æren af at kalde sig vinder af årets Jordbærpris.
* Jordbærprisen uddeles af Gartneribrugets Afsætningsudvalg og "6 om dagen".
* Sidste år gik prisen til Sofie Lassen-Kahlke, i 2006 fik Cecilie Frøkjær prisen, mens modtageren af Jordbærprisen i 2005 var Camilla Martin.

Se alle artikler