HjemOpskrifterArtiklerButikLoginBliv medlemKonkurrencerForumRestaurant GuideOm madgal
Log ind eller Bliv medlem

Søg i artikler

Laurbær

Skrevet d. 28 Juni 2004
Laurbær stammer fra en stedsegrøn busk der kan blive til et træ på 10 meter i Syden. Bladene er mørkegrønne og læderagtige. De er lancetformede og tilspidsede og busken får uanseelige hvide blomster, der sidder som små kvaste i bladhjørnerne. Laurbærbuske er blevet populære i danske haver og udestuer, men da busken ikke tåler den danske vinter må den overvintre i et køligt rum indendørs. Laurbær klarer klipning og knibning og kan anbefales i krukker. De tørrede blade købes og bruges som krydderi. De skal helst være grønne og bøjelige. Hvis de er brune og sprød er de blevet for gamle. De bruges i supper i marinader, og syltekrydderiblandinger. Beregn en holdbarhed på 1 år og gem blade i brune glas med skruelåg. Laurbærblade indeholder en æterisk olie der gavner fordøjelsen. Laurbærolie bruges også i medicin. Laurbærkranse gives til personer som et tegn på udmærkelse for digtere sportsfolk og sangere.

Se alle artikler