Forfatter |
Indlæg |
|
Ulla Mortensen
1 poster |
Skrevet d. - 07 November 2009 : 16:58:02
|
Jeg søger oplysninger om der findes en eller flere kogebøger om tilberedning af mad i stegeso/römertopf i uglaseret ler. Jeg har søgt på nettet hos bl.a. www.AdLibris.dk og der findes vist 5 bøger om emnet, men alle er på tysk!! Disse lergryder var meget benytede i 70-erne, men er vist næsten nu gået i "glemmebogen". På nettet har jeg dog fundet en hjemmeside - www.alletidersmad.dk - men den omhandler alene opskrifter, som private personer indsender, hvorefter andre kan kommentere med deres besyv om, at retten f.eks. skulle have haft mere væde - mindre ovntemparatur - kortere/længere stegetid - mere eller mindre krydderi o.s.v. I disse "energi- og klimatider" ville det derfor være dejligt at kunne have både kød/fisk, kartofler/ris/pasta og grøntsager (især danske rodfrugter) samt sovs i éen og samme lergryde i ovnen. Jeg håber hermed at I kan hjælpe mig hermed. På forhånd tak! |
|
Erik Eggert Hansen
3 poster |
Skrevet d. - 08 January 2012 : 00:34:12
|
Hej Ulla
Nu er römertopf igen blevet populær. Jeg kan huske jeg købte en før jeg flyttede hjemmefra i starten af 1980, hvor jeg samtidig købte en kogebog. Da jeg egentlig kun har brugt den ganske få gange har jeg foræret römertopfen og kogebogen til min søn og svigerdatter, MEn jeg har ofte set den i butikker med gamle bøger så prøv der.
I de reklamer vi fik i denne weekend (07.01.12), mener jeg at Imerco havde en kogebog til netop Römertopf.
Derudover har jeg på food4u.dk lagt opskrift ind på opskrift på madlavning i Römertopf, hvor mange kan jeg ikke huske.
God fornøjelse :-)
vh Erik |
|
|
|
Indlæg |
|
|
|