| Dansk firma bag funktionelle fødevarerSkrevet d. 9 Juni 2004Dansk virksomhed leverer nyttige bakteriekulturer til fødevarer over hele verden. Det har bl.a. resulteret i en læskedrik, der forebygger kræft og hjerte- karsygdomme.
Den danske virksomhed Chr. Hansen producerer bakteriekulturer til fødevarer over hele verden. Det er nyttige bakteriekulturer, som f.eks. kan forebygge sygdomme, gøre fødevarer sundere og bidrage til at holde immunsystemet intakt. Samtidig forskes der i at lave bakteriekulturer, der kan forebygge allergi og nedsætte kolesteroltallet.
Chr. Hansen leverer ingredienser til yoghurt-is med probiotika og fibre, juice og læskedrikke med naturlige farvestoffer, der kan forebygge kræft og hjertekarsygdomme og en slikkepind, der lindrer ved ondt i halsen. Men ingen af produkterne sælges i Danmark, da der stadig er modstand mod den slags produkter blandt danske forbrugere. De opfindsomme produkter sælges i stedet i andre dele af verden, bl.a. i England og Centralamerika.
Kilde: Espen Bull, Børsen (07.06.04) Fødevarer, s. 3.
Se alle nyhederne
|