HjemOpskrifterArtiklerButikLoginBliv medlemKonkurrencerForumRestaurant GuideOm madgal
Log ind eller Bliv medlem

Fødevareinstitut på skrump

Skrevet d. 16 Marts 2005
Danmarks Fødevareforskning vil skille sig af med hver sjette ansatte for at få økonomien til at hænge sammen. Det fremgår af et fortroligt referat fra mandagens bestyrelsesmøde i den kriseramte institution. Her sagde bestyrelsen god for en plan, der skal hente sidste års underskud på 33 mio. kr. hjem inden udgangen af 2007. Over 100 medarbejdere skal fyres »Modellen indebærer, at antallet af medarbejdere reduceres med ca. 100 i 2005 og ca. 24 i 2006«, hedder det i referatet, der også anfører, at fyringerne skal ske »så hurtigt som muligt«. Dermed er krisen i regeringens flagskib på fødevareområdet langt værre end først antaget. Direktør Knud Børge Pedersen anslog i sidste uge, at det ville koste 88 ansatte at rette skuden op. Ernæringsekspert: Fødevaresikkerheden smuldrer »Den danske fødevaresikkerhed smuldrer. Kontrollen er i forvejen lemfældig, og sparekravene gør det endnu værre. Konsekvensen er, at forbrugerne får ringere og mindre sikre fødevarer«, siger ernæringsekspert Orla Zinck, der har skrevet bøger om netop de farlige tilsætningsstoffer, som Danmarks Fødevareforskning skal beskytte forbrugerne mod. Fødevareordfører Elisabeth Geday (R) kræver, at Rigsrevisionen undersøger, om VK har givet Danmarks Fødevareforskning penge nok efter åbningen 1. januar sidste år: »Det er umuligt at reducere med over 100 mand, uden at det går ud over kvaliteten af fødevarerne«, siger Elisabeth Geday. Forbrugerminister Lars Barfoed (K) har bedt et privat revisionsfirma kulegrave økonomien i Danmarks Fødevareforskning. Ministeren skal i samråd om sagen i dag. og mener, at det er for tidligt at diskutere fyringer. Kilde: Politiken

Se alle nyhederne