HjemOpskrifterArtiklerButikLoginBliv medlemKonkurrencerForumRestaurant GuideOm madgal
Log ind eller Bliv medlem

Supermarkederne vil ikke mærke dansk fjerkræ

Skrevet d. 20 Juni 2005
Hvis man vil undgå salmonella, skal man vælge dansk fjerkræ. Men de store supermarkedskæder vil ikke vejlede forbrugerne om, hvilket kød der er dansk. Risikoen for at blive alvorligt syg af salmonella er næsten 10 gange større, hvis man vælger kød fra udenlandsk fjerkræ frem for det danske, viser nye tal. Kommunikationsdirektør Jens Juul Nielsen fra Coop Danmark påpeger imidlertid, at der på selskabets egne varer står angivet, at de er fra Danmark. Formanden for Dansk Slagtefjerkræs produktionsudvalg, Bo Wieck-Hansen, så gerne en fælles mærkning. Han har ikke tillid til detailhandelen og er især utilfreds med Dansk Supermarked. I den forbindelse nævner Bo Wieck-Hansen, at Dansk Supermarked netop har fjernet tyske æg fra hylderne, fordi der var salmonella i. DR Radioavisen 20-06-2005 klokken 7.00, midt i program, 1'15''/10' Kilde: DR Radioavisen

Se alle nyhederne