HjemOpskrifterArtiklerButikLoginBliv medlemKonkurrencerForumRestaurant GuideOm madgal
Log ind eller Bliv medlem

Vores mad er fyldt med kemikalier

Skrevet d. 24 September 2006
Masser af dansk hverdagsmad indeholder rester af potentielt farlige kemikalier, der mistænkes for at have en sammenhæng med sygdomme som blandt andet allergi, astma og hjerte-kar-sygdomme. Sådan lyder konklusionen i en ny rapport fra WWF Verdensnaturfonden. "Det er chokerende, at de her kemikalier findes i alt det, vi spiser. Ikke engang ved at spise sundt, kan vi undgå kemikalier, for de er overalt, siger Kim Carstensen, der er generalsekretær WWF," til Ritzau. Rapporten viser, at samtlige testede 27 helt almindelige typer mad som brød, ost, olivenolie, kylling og tun fra syv EU-lande indeholder rester af kemikalier. Dan Jørgensen (S), medlem af Europa-Parlamentets miljøudvalg, tror, at det allerede om fire til fem år vil være muligt at måle en bedring af kemikaliebelastningen i de europæiske fødevare på grund af EU's nye kemikalielovgivning. Kilde: Børsen

Se alle nyhederne