HjemOpskrifterArtiklerButikLoginBliv medlemKonkurrencerForumRestaurant GuideOm madgal
Log ind eller Bliv medlem

Mistanke om giftigt skumslik

Skrevet d. 25 Marts 2002
Efter at flere familiemedlemmer er faldet om med forgiftningssymptomer, rettes mistanken mod det skumslik, de sammen havde indtaget. Politi og læger advarer nu mod skum-påske-kyllinger fra Lekkerland.

I Års, Himmerland, udspillede der sig i går et drama i en familie, som netop havde sat sig til at hygge sammen. En 55årig dame og hendes 35årige svigerdatter faldt om for øjnene af datteren, og de blev begge indlagt i hast med hjertestop. Mistanken om årsagen til forgiftningen er blevet rettet mod en pose med skumslik fra Lekkerland, som familien havde købt hos den lokale bager.

– Lægerne mener, at skumslikken kan have forårsaget forgiftningen, så vi har beslaglagt hele partiet hos bageren, og slikket vil straks fredag morgen blive undersøgt af fødevaremyndighederne, sagde vagthavende hos Års Politi i aftes.

Politi og læger har udsendt en skriftlig advarsel mod skum-påske-kyllingerne, der forhandles over hele landet. Skumslikket er den eneste fødevare, som hele familien havde spist af, men sandsynligheden for, at slikket er synderen, er ifølge embedslæge Niels Holm Nielsen ringe.

– De består af rene, industrielle produkter, som ikke rummer noget som helst, man kan reagere på. Som et stykke Nike-gummisko, bare en lidt blødere udgave, tilsat smagsstoffer som i f. eks. kølervæske, siger han.

For at afdække alle risici skal både indholdet af familiens køleskab i Års samt hjemmets varmeanlæg undersøges.

Kilde: Jyllands-Posten (22.3.), 1. sektion, s. 6.

Nyhed fra www.madogsundhed.dk

Se alle nyhederne