HjemOpskrifterArtiklerButikLoginBliv medlemKonkurrencerForumRestaurant GuideOm madgal
Log ind eller Bliv medlem

Unge undgår frugt og grønt

Skrevet d. 5 Februar 2007
Det er hvad en gennemsnits ung mellem 19 og 24 år spiser af frugt og grønt - og det ligger langt fra Sundhedsstyrelsens anbefalinger om seks stykker frugt og grønt om dagen.

Det viser en ny undersøgelse - som blandt andre kostvaneforsker Sisse Fagt står bag.

Rugbrødsmadder til aftensmad
Når de unge flytter hjemmefra får de ikke nok sund mad. Og det skyldes dårlig økonomi og dårlige vaner. De spiser meget fast food og tit også rugbrødsmadder til aftensmad, siger Sisse Fagt til Politiken.

Det grønne kan forebygge kræft, sukkersyge og hjerte-kar sygdommen, men det kan også hjælpe mod bumser og til at holde vægten - hvilket især taler til de unge.

En ny kampagne fra Fødevarestyrelsen skal nu få de unge til at tage en pose gulerødder med ind til fjernsynet i stedet for chips.

Grønt og frugt skåret ud
Flere supermarkeder er i gang med at udvide sortimentet med frugt og grønt, der er skyllet og skåret ud. At slippe for at skære og skrælle håber man også kan få flere unge til at vælge det grønne.

Fødevarestyrelsens fif er blandt andet at hælde riskager og bananskiver på yoghurten, et æble eller en gulerod til mellemmad, frosne grøntsager i gryderetten og en smootie af blended frugt, når det skal være lidt lækkert.

Kilde: DR

Se alle nyhederne