HjemOpskrifterArtiklerButikLoginBliv medlemKonkurrencerForumRestaurant GuideOm madgal
Log ind eller Bliv medlem

Spis dansk og undgå salmonella

Skrevet d. 12 Marts 2007
Og i sidste ende er det andre ting, som afgør hvilken kylling vi ender med at lægge i indkøbskurven.

Dansk Kylling er bedst
Hvis du vil være sikker på, at den kylling du spiser er fri for salmonella, skal du købe dansk kylling. Udenlandsk kyllingekød indeholder nemlig langt oftere salmonella.

I 2006 blev der fundet salmonella i to procent af det danske kyllingekød, mens tallet var helt oppe på 26 procent af udenlandsk kød.

Forskel på krav
Kravene til danske kyllinger er væsentlig højere end kravene til de kyllinger, som er produceret i udlandet, men som bliver importeret og solgt i Danmark. Det ærgrer fjerkræsbranchen.

- Vi synes det er brandhamrende ærgerligt, når vi siden 1996 har haft en af verdens bedste salmonella-handlingsplaner, som vi har lavet sammen med diverse regeringer, de har bakket 100 procent op bag ved det her, siger Per V. Møller administrerende direktør fra Rose Poultry.

Stigende kyllingekøb
Sidste år spiste hver dansker i gennemsnit 20,4 kilo kylling per år. Det var en stigning på hele to kilo i forhold til året før.

Men det er det udenlandanske fjerkær vi vil have. I løbet af de sidste tre år har danskerne nemlig fordoblet deres indkøb af udenlandsk kylling, på bekostnig af det danske.

Danskerne løber risiko
- Det er tankevækkende, at forbrugerne vælger som de gør, for med det udenlandske kyllingekød er risikoen for at få en bakke kylling som indeholder salmonella langt større, end hvis man havde valgt at købe en dansk kylling, siger biolog Birgitte Helwigh, som arbejder på zoonosecentret, som overvåger og holder øje med salmonella udviklingen i Danmark.

Hun anbefaler forbrugerne at gå efter det danske kød, hvis man vil undgå salmonella.


Se alle nyhederne