HjemOpskrifterArtiklerButikLoginBliv medlemKonkurrencerForumRestaurant GuideOm madgal
Log ind eller Bliv medlem

Evald Vestergaard ny formand i Økologisk Landsforening

Skrevet d. 15 Marts 2007

Evald Vestergaard glæder sig over at indtage formandsposten i en forening, hvor medlemstallene stiger både for virksomheder, forbrugere og landmænd. Han mener også, at der er mange muligheder i den nuværende situation, hvor økologien er i rivende udvikling:
”Når økologien har medvind, skal man tage fat, for der har man overskud til at udvikle sig. Vi skal sætte ind på flere fronter, blandt andet ved at modernisere økologireglerne og få flere landmænd til at lægge om til økologi. Men det er en balance, og det er vigtigt, at vi ikke mister ideologien. Vi skal udvikle økologien, så vi får endnu bedre dyrevelfærd, renere miljø og et større udvalg og mere kvalitet for forbrugeren,” siger Evald Vestergaard.

Evald Vestergaard driver et landbrug med 195 ha og 150 malkekøer samt Osteriet Hinge, der er et gårdmejeri med oste- og smørproduktion. Han lagde om til økologi i 1995. Evald har en bred politisk og organisatorisk erfaring som formand for Kjellerup Landboforening, bestyrelsesmedlem i De Danske Landboforeninger, medlem af Landbrugsrådet, formand for Landboforeningernes Økologiudvalg og repræsentant i det Økologiske Fødevareråd.

Evald Vestergaard vil i de kommende år have meget fokus på nye økologer, dels via landbrugsskolerne, dels via rådgivning af eksisterende konventionelle landmænd: ”For at styrke økologien fremover, er det vigtigt at fokusere på uddannelse, så fremtidens fundament er sikret. Vi skal have flere unge ind på den økologiske landbrugsskole, og vi skal sikre, at det er en attraktiv uddannelse. Samtidig skal vi gøre landmænd parate til at lægge om til økologi. Vi har rådgivere, der er godt klædt på, og de skal gå mere offensivt ud og lave beregninger for landmænd, der kunne være interesserede i omlægning. Landmanden, der står foran at udvide sin produktion, skal tænke sig om en ekstra gang: Er løsningen at få dobbelt så mange køer eller tilføre min produktion en værdi ved at gøre tingene på en anden måde?” forklarer Evald Vestergaard.


Se alle nyhederne