HjemOpskrifterArtiklerButikLoginBliv medlemKonkurrencerForumRestaurant GuideOm madgal
Log ind eller Bliv medlem

Kæmpe ko til Thise Mejeri

Skrevet d. 1 Juni 2007
'Moder ko' er en 4 meter høj, 5,5 meter lang og godt 6,5 ton tung jernskulptur skabt af kunstneren Berhard Lipsøe for Thise Mejeri. Fra på mandag udstilles koen på Skive Ny Kunstmuseum og på byens torv, inden skulpturen d.1 september næste år kommer på græs ved Thise Mejeri i forbindelse med mejeriets 20-års jubilæum.

"Det var Bernhard Lipsøe, som kontaktede os og præsenterede sin idé om en ko-skulptur til mejeriet. Det er en god ting at omgive sig med kunst. Det gør folk glade og skaber en god atmosfære. Derfor sagde vi hurtigt ja til projektet," fortæller mejeribestyrer Poul Pedersen.

Skabt af skrot

Skulpturen er skabt af dele fra vejskilte, olietanke, cykelstel, blikdåser og andet skrot. Jernet er slebet blankt, men med tiden vil det genvinde sin naturlige mørkebrune og rustrøde farve –akkurat som den røde jerseyko, der leverer mælken til Thise Mejeris produkter.

"Jeg kan ikke forestille mig et bedre vartegn for vores mejeri end den store og flotte ko-skulptur. Folk kan slet ikke undgå at lægge mærke til den, når de kører igennem Thise by," siger Poul Pedersen.

Sammen med den store skulptur modtager Thise Mejeri også et dertilhørende maleri fra Berhard Lipsøes kone, kunstneren Lise Aarup. Maleriet er inspireret af symboler fra mejeriets mælkekartoner og smørfolier.

Kilde: Mejeriforeningen

Se alle nyhederne