HjemOpskrifterArtiklerButikLoginBliv medlemKonkurrencerForumRestaurant GuideOm madgal
Log ind eller Bliv medlem

Tyskland overhaler Danmark på økologisk mælk

Skrevet d. 24 Oktober 2007
Ifølge statistikbureauet ZMP steg indvejningen af øko-mælk i Tyskland med 8,7 pct. i første halvdel af 2007 sammenlignet med den tilsvarende periode året før. Derved nåede den tyske indvejning op på 216,9 mio. kg, mens der i Danmark blev indvejet 215,7 mio. kg økologisk mælk. Konsulent i Mejeriforeningen Ejvind Pedersen finder det dog ikke overraskende, at produktionen er steget så markant. ”Eftersom den samlede mælkeproduktion i Tyskland er seks gange så stor som den danske, og der de seneste år der været et boom i tyskernes efterspørgsel efter økologiske mejeriprodukter, så er det en forventet stigning,” siger han.

Set i forhold til andelen af den samlede mælkeindvejning ligger Tyskland dog kun på en tredjeplads. Østrig ligger fortsat på førstepladen – her udgør den økologiske mælk omkring 15 pct. af den samlede indvejning på alle østrigske mejerier; i Danmark er tallet knap 10 pct., og i Tyskland er det 1,5 pct. Storbritannien ligger i øjeblikket på fjerdepladsen, men også her vokser interessen for økologiske produkter, og Ejvind Pedersen forventer derfor, at den økologiske mælkeproduktion ligeledes vil stige kraftigt her.

Ser man på de enkelte mejerier, er Arla Foods verdens suverænt største producent af økologiske mejeriprodukter. I Tyskland bliver den økologiske mælk behandlet på omkring 50 mejerier og osterier, hvoraf sidstnævnte har specialiseret sig i produktion af økologiske oste.

Kilde: Mejeriforeningen

Se alle nyhederne