HjemOpskrifterArtiklerButikLoginBliv medlemKonkurrencerForumRestaurant GuideOm madgal
Log ind eller Bliv medlem

Nu bliver ægget endnu sundere

Skrevet d. 29 Januar 2008
Hønen, som konstant lægger æg, er det dyr i verden, der er bedst til at optage de sunde olier. Den overflytter ganske enkelt konstant den vegetabilske olie til ægget, som den optager gennem foderet. Æg er således vores store chance for at få de gode Omega3 fedtsyrer, som EU i øvrigt anbefaler alle at indtage to gram af dagligt. Det er almindeligt kendt, at Omega3 fedtsyrerne blandt andet har stor betydning for kolesterolbalancen, og har en positiv effekt på et sundt blodtryk. Alene i Danmark viser undersøgelser, at en million danskere har for højt blodtryk og at minimum halvdelen heraf ikke selv er klar over dette.

Derfor har DANÆG udviklet det nye æg HØRBLOMST. Et æg, der ganske uden hokuspokus, eller anden unaturlig forstyrrelse af naturens forunderlige gang, indeholder så meget Omega3 fedtsyre, at det dækker 15 % af den anbefalede daglige dosis. Ydermere har æggene den særlige egenskab, at indholdet af Omega3 og Omega6 fedtsyrerne balancerer i et forhold, som er afgørende for, at vi optager fedtsyren rigtigt.

Forklaringen ligger gemt i et specielt hørfrø produkt, som blandes op i hønernes øvrige naturligt vegetabilske foder. - Hørfrøets indhold af Omega3 fedtsyre svarer til den mængde en høne optager, når den går på frisk græs, forklarer Karsten Snitkjær fra firmaet Unitron A/S, som har udviklet det nye æg i samarbejde med foderstofvirksomheden Danish Agro og DANÆG.

HØRBLOMST kan findes på hylderne hos Kvickly Xtra, Kvickly, SuperBrugsen, Irma, SuperBest, Super Spar og Spar. Her fås også DANÆGs eget 32-siders livsstilsmagasin Linum, som blandt andet rummer spændende viden om naturens sunde olier og om Omega3 fedtsyrernes store betydning.


Se alle nyhederne