HjemOpskrifterArtiklerButikLoginBliv medlemKonkurrencerForumRestaurant GuideOm madgal
Log ind eller Bliv medlem

Danmarks dygtigste dyster i Herning

Skrevet d. 29 Februar 2008


Årets Kok
Danmarks næste gastronomiske stjerner skal findes på Foodexpo i Herning. Dygtige kokke har i dag stjernestatus, og de allerdygtigste i landet mødes søndag på Foodexpo for at afgøre, hvem der skal hjemføre den prestigefyldte titel Årets Kok 2008. Ligesom de foregående år er det en meget talentfuld gruppe af kokke, der er nået til finalen.

Finalisterne er: Mads Rye Magnusson fra Falsled Kro på Fyn, Kenneth Hansen fra Prins Ferdinand i Århus, Martin Sommer Madsen fra Munkebo Kro på Fyn, Allan Poulsen fra Ruths Hotel i Skagen, Steffen Kähler fra Schackenborg Slotskro i Tønder, Michael Pedersen fra Restaurant Glashuset i Hjørring, Rasmus Errebo fra Malling & Schmidt i Århus, Tonny Kristensen fra Restaurant Snerlen i Strandby, Troels Madsen fra Restaurant Babette i Vordingborg samt Thomas Guldhammer Karlsen fra D’Angleterre i København.

Årets Tjener findes for første gang på Foodexpo i Herning
Rolige hænder og god pli. Finalen i Årets Tjener bliver denne gang afviklet parallelt med Årets Kok-konkurrencen, så tjenerne skal derfor samarbejde med kokkene om at servere og præsentere maden på bedste vis. Hver af de fem tjener-finalister bliver ved lodtrækning tilknyttet to af kokke-finalisterne, hvis mad de skal servere for specielt indbudte gæster.

Bedste kaffe, brød og fisk
Blandt de nye fagkonkurrencer på Foodexpo er DM for Barista – her dyster Danmarks skrappeste kaffekunstnere om at lave den bedste kaffe. Samtidigt kæmper Danmarks dygtigste bagere om at lave bedste brød og kager, og i løbet af messen dyster fiskehandlere i konkurrencen DM i Fisk og Skaldyr.

DM i pølser og sød cocktail
Danske Slagtermestre arrangerer DM for slagterelever og slagternes store fagkonkurrence. Ligeledes kommer bartenderne i aktion med miksning af sød cocktail og i showdisciplinen flaring.

Se hele konkurrenceprogrammet og deltagerlister på www.foodexpo.dk

Se alle nyhederne