HjemOpskrifterArtiklerButikLoginBliv medlemKonkurrencerForumRestaurant GuideOm madgal
Log ind eller Bliv medlem

Ulovlig slagtning og salg af oksekød

Skrevet d. 3 Marts 2008
Forbrugere, der har købt oksekød af Palle Andersen, Egtved i Sønderjylland, bør kassere det. Myndighederne har mistanke om, at han har solgt kød, som er ulovligt slagtet. Det drejer sig om i alt ca. 7 ton kød, som alt sammen er slagtet i første kvartal 2007.

Slagtningerne er foretaget på en ukendt adresse i Sønderjylland, hvorfra kødet formentlig også er udleveret. Da Palle Andersen ikke vil opgive adressen på slagteriet, kan det ikke udelukkes, at slagtningerne er foretaget under uhygiejniske forhold og uden dyrlægekontrol. Dyrene er desuden ikke blevet undersøgt for kogalskab.

Det kan ikke udelukkes, at dyrene har været syge inden slagtning, og derfor er der risiko for, at kødet indeholder sygdomsfremkaldende bakterier eller er fordærvet, så man kan blive syg af at spise det.

De uregelmæssige forhold omkring slagtning og salg af kød er opdaget i forbindelse med en kontrol foretaget af Fødevarekontrollens Rejsehold i samarbejde med Kontrolafdeling Vejle og Plantedirektoratet. De 7 ton kød stammer fra 23 voksne kreaturer, som er slagtet i første kvartal 2007.Se alle nyhederne