HjemOpskrifterArtiklerButikLoginBliv medlemKonkurrencerForumRestaurant GuideOm madgal
Log ind eller Bliv medlem

Ny biodynamisk cafemælk

Skrevet d. 14 April 2008
At køerne gir mælk er de færreste af os i tvivl om. Men det omvendte udsagn - at mælk gir køer - holder sikkert også vand i nærmeste fremtid, idet andelsmejeriet Naturmælk, der er kendt for en flot række af økologiske mælkeprodukter, netop nu, i samarbejde med Copenhagen Coffee Academy, lancerer en mælk, som må forventes at give mange køer. På cafeerne såvel som hjemme hos den inkarnerede hjemmebarista.

Tættere på kvaliteten og det naturlige, end med Naturmælks CafeMælk Version 1.0, kommer vi nemlig ikke. Mælken, som har en fedtprocent på 1,5, er produceret efter biodynamiske principper, som netop bevirker at mælken bevarer sin naturlige smag og skumningsegenskaber. Til glæde for os der nyder den gode kaffe, og i øvrigt til glæde for køernes trivsel, og de landmænd der medtænker sundheden, også i det lange perspektiv.

Biodynamisk mælk fra Naturmælk kommer udelukkende fra Langmosegård, hvor ægteparret Christa og Günther Lorenzen står som garanter for den optimalt sunde mælkeproduktion. - I biodynamisk landbrug arbejder vi med, ikke mod naturen. Biodynamik betyder livskraft, og handler om hvordan vi bedst styrker frugtbarheden og bevarer sundheden i de fødevarer, som vi mennesker skal leve og udvikle os af, fortæller Günther Lorenzen.

Ideen til den biodynamiske CafeMælk Version 1.0 er opstået i samarbejde med uddannelses- og konsulentvirksomheden Copenhagen Coffee Academy, som netop har fokus på kaffe og cafédrift, og fremtidige versioner af den nye mælk forventes at komme til at nyde godt af den forskning, som netop Copenhagen Coffee Academy har været primus motor for siden 2003.

CafeMælk Version 1.0 forhandles af grossister over hele landet, der er leverandører til landets cafeer. Version 1,0 fås i opstarten udelukkende på din lokale cafe´.


Se alle nyhederne