HjemOpskrifterArtiklerButikLoginBliv medlemKonkurrencerForumRestaurant GuideOm madgal
Log ind eller Bliv medlem

Madpriser truer 100 mio. mennesker

Skrevet d. 14 April 2008
Fødevarepriserne er fordoblet inden for de seneste tre år, og det risike­rer at forværre de i forvejen dårlige forhold for omkring 100 millioner mennesker i udviklingslandene.

Det siger Verdensbankens præsident, Robert Zoellick, og tilføjer, at regeringer verden over må gribe ind for at gøre noget ved problemet:

"Dette er ikke blot et spørgsmål om behov på kort sigt, selv om de også er vigtige. Det handler om at sikre, at fremtidige generationer ikke også kommer til at betale en pris."

Advarslen faldt i en erklæring, der blev sent ud i aftes ved afslutningen på Verdensbankens forårsmøde i Washington.

Robert Zoellick var ikke den eneste, der opfordrede til at gøre noget ved problemerne i en fart. Udviklingsministre fra hele verden opfordrede også til omgående handling for at standse de stadig stigende priser på fødevarer.

De fører til, at sociale uroligheder vil brede sig, advarede ministrene i forbindelse med forårsmødet i Verdensbankens og Den Internationale Valutafonds (IMF) fælleskomité i Washington

Fem dræbt i uroligheder
Robert Zoellick og den britiske premierminister, Gordon Brown, har begge sagt, at den store prisstigning på fødevarer bør behandles på højeste politiske niveau i alle lande. Brown siger, at han vil bringe sagen op under møder i G8 - de rige industrinationers klub.

Bekymringen for fødevarepriserne fik ny aktualitet i weekenden, da senatorerne i Haiti afsatte premierminister Jacques Edouard Alexis efter en uge med uroligheder, der havde afsæt i dyre fødevarer.

Mindst fem mennesker blev dræbt under optøjerne, og der har også været uroligheder i lande som Filippinerne, Indonesien, Burkina Faso og Niger.

Kilde: TV2

Se alle nyhederne