HjemOpskrifterArtiklerButikLoginBliv medlemKonkurrencerForumRestaurant GuideOm madgal
Log ind eller Bliv medlem

Coop stopper salg af gul citronvand og grøn sportsvand

Skrevet d. 26 Juni 2008
Danskerne må nu vinke farvel til to sodavande, som er blevet drukket gennem generationer.

Det drejer sig om den gule citronvand og den grønne sportsvand. Coop Danmark har netop besluttet at stoppe salget af disse to sodavand.

Årsagen er, at de begge indeholder farvestoffet E104, Quinolingult, som er under mistanke for at gøre børn hyperaktive. Det har ikke været muligt at finde en erstatning. Det er der derimod for den røde sodavand, som derfor fortsat vil kunne købes.

Coops egne varer har gennem mange år været fri for azofarver, og da der i efteråret blev rejst mistanke om, at E104 også kunne være problematisk, valgte Coop også at udfase denne farve.

”Vi har allerede stoppet brugen af E104 i Coops eget slik, hvor det også har været meget udbredt. Derfor er det naturligt for os også at gøre det i vores sodavand. Der er tale om mistanke om stoffet skaber alvorlige problemer for børn. Den tvivl vil vi lade vores kunder komme til gode.” siger kategorichef Susanne Hegnbo, Coop Danmark.

Coop har stoppet indkøb af de gule citronvand og grønne sportvand fra centralt hold, og der køres ikke længere nogle af disse varer ud til butikkerne. Derfor vil de kun kunne fås i Kvickly xtra, Kvickly, SuperBrugsen, Dagli´Brugsen og LokalBrugsen, indtil de nuværende beholdninger i butikkerne er solgt.Se alle nyhederne