HjemOpskrifterArtiklerButikLoginBliv medlemKonkurrencerForumRestaurant GuideOm madgal
Log ind eller Bliv medlem

Oste fra små mejerier mødes i Svendborg

Skrevet d. 27 Juni 2008
Oste fra en række mindre danske og udenlandske mejerier vil sammen med øl, æblemost, honning, muslinger og mange andre specialiteter fra mindre producenter og importører være præsenteret, når Fødevaremarkedet i Svendborg i den kommende weekend afholdes for sjette gang.

På markedet kan man finde oste fra blandt andet: Løgismose, Hedeagergaard, Landmejeriet Sinai, Søvind Mejeri, Haarby Mejeri, Gundestrup Mejeri og Bryggeri samt Sønderhaven Gårdmejeri.

Søndag kåres Nordens bedste specialoste, og i år kan gæsterne følge med i dommernes arbejde med at bedømme ostene. Blandt de seks dommere er Trine Hahnemann, madskribent og indehaver af Frokostkompagniet, og kok og kogebogsforfatter Katrine Klinken.

Gæsterne kan smage på mange af de deltagende oste, men ikke alle:

”Nogle af især de svenske gårdmejerier sender desværre kun oste til konkurrencen, fordi deres produktion er for lille til, at der også kan uddeles smagsprøver,” fortæller formanden for Kulinarisk Sydfyn, køkkenchef Mikael Hansen, der står som arrangør af Fødevaremarkedet.

Han forklarer, at Fødevaremarkedets formål er at synliggøre og markedsføre regionale kvalitetsføde- og råvarer af høj håndværksmæssig kvalitet.

Arrangørerne betegner markedet som nordens største – i 2007 deltog 100 udstillere, og i år forventes endnu flere. Fødevaremarkedet afholdes lørdag og søndag begge dage fra kl. 10 til 16 i og omkring Maritimt Centers pakhus på Svendborgs havnefront.

Kilde: Mejeriforeningen

Se alle nyhederne