HjemOpskrifterArtiklerButikLoginBliv medlemKonkurrencerForumRestaurant GuideOm madgal
Log ind eller Bliv medlem

Massivt snyd i købehavnske kiosker

Skrevet d. 26 Juni 2008

I foråret gennemført Skat en vejledningskampagne overfor københavnske kiosker og grønthandlere. Vejledningen blev fulgt op af kontroller i de samme virksomheder.

- Vi var i kontakt med 127 kiosker og grønthandlere i vejledningsfasen. Enten ved brev eller ved et servicebesøg, hvor vi fortalte om reglerne på deres område. Efter vores vejledning burde der ikke være nogen undskyldning for ikke at følge reglerne, siger Lars Klamer, der er afdelingsleder for Skats Punktafgiftscenter i København.

Halvdelen snyder
Trods den store vejlednings- og informationsindsats konstaterede Skat fejl i knap halvdelen af virksomhederne. Af 98 kontroller i nystartede kiosker og grønthandlere var der 47 der snød med afgifterne.

Der uddelt 66 bøder á 5.000 kroner, og Skat kan nu se frem til i alt 330.000 kroner i kassen for indsatsen. I 34 tilfælde er der givet påbud eller advarsel for uorden i regnskabet.


- Alle de virksomheder vi besøgte var orienteret om reglerne. Det er derfor beskæmmende, at vi fandt problemer hos hver anden kiosk eller grønthandler, udtaler Lars Klamer.

Klip i næringsbreve
Virksomhederne kan nu se frem til efterbetalinger af afgifter, store bøder, klip i næringsbreve og frem for alt nye kontrolbesøg i den nærmeste fremtid.

- Hvis vi ved de efterfølgende kontroller fortsat konstaterer, at reglerne ikke bliver fulgt, så vil bøderne blive fordoblet. Vores erfaring er, at så snart vi begynder med bøderne, så bliver det pludseligt lettere for virksomhederne at følge reglerne, fortæller Lars Klamer.

Ved grove eller fortsatte overtrædelser kan virksomhedsejerne risikere fængselsstraf.

Kilde: DR

Se alle nyhederne