HjemOpskrifterArtiklerButikLoginBliv medlemKonkurrencerForumRestaurant GuideOm madgal
Log ind eller Bliv medlem

Ulovlig slagter lukket i Vinderup

Skrevet d. 2 April 2012
Efter flere anonyme tip lukkede Fødevarestyrelsens Rejsehold, i samarbejde med Politiet og Beredskabsstyrelsen, fredag en ulovlig slagtervirksomhed på Sevelvej 67 i Vinderup.

På adressen fandt Fødevarestyrelsen et opskæringslokale med alle typer maskiner til forarbejdning af kød og kødprodukter. I lokalet fandt Fødevarestyrelsen også, store mængder opskåret og hakket svinekød, vildt-spegepølser, samt et større lager af krydderier, krydderiblandinger og nitritsalt, beregnet til pølseproduktion og fremstilling af andre kødprodukter.

Lokalerne i det tidligere mejeri, fremstod særdeles uhygiejniske og var hverken skadedyrssikrede, hygiejnisk forsvarligt indrettede, eller registreret ved Fødevarestyrelsen.

Ejeren af den ulovlige fødevarevirksomhed har oplyst, at slagtningerne er foregået hos forskellige landmænd, hvis navne han ikke ønsker at oplyse. Partering og videreforarbejdning af de ulovligt slagtede dyr, er efterfølgende foregået i lokalerne på Sevelvej 67.

Slagtning, opskæring og produktion har således ikke været underlagt den lovpligtige fødevarekontrol. Dette sammenholdt med de konstaterede uhygiejniske forhold kan betyde, at kød og kødprodukter fra den ulovlige virksomhed, kan indeholde skadelige bakterier. Fødevarestyrelsens Rejsehold har derfor destrueret kød og kødprodukter, samt krydderierne og krydderiblandingerne som blev fundet ved kontrollen. Alle produkterne er overhældt med grøn destruktionsfarve.

Politiet har på Fødevarestyrelsens foranledning, beslaglagt alt produktionsudstyr, som har været anvendt i den ulovlige fødevarevirksomhed.

Ejeren af den ulovlige virksomhed er pålagt at bortskaffe det

destruerede kød og krydderiblandinger, og kan se frem til bøder for manglende registrering, manglende sporbarhed, uhygiejniske forhold og manglende egenkontrol.

Fødevarestyrelsen opfordrer forbrugere som har købt kød og kødprodukter fra slagteren til at kassere produkterne.

Se alle nyhederne