HjemOpskrifterArtiklerButikLoginBliv medlemKonkurrencerForumRestaurant GuideOm madgal
Log ind eller Bliv medlem

Dan Jørgensen booster den økologiske omlægning

Skrevet d. 18 Juni 2014
I efteråret fremlægger fødevareministeren en ny økologisk handlingsplan, men kickstarter allerede nu processen ved at sætte gang i flere af anbefalingerne i evalueringsrapporten.

”Vi har travlt, hvis vi skal indfri vores høje ambitioner. Derfor er der heller ingen grund til at vente med at løse nogle af de mest åbenlyse udfordringer. I dag giver vi ekstra 20 mio. kr. til bl.a. at styrke eksporten af økologiske produkter og hjælpe landmænd med omlægningen til økologi. Det skal være nemmere at vælge den økologiske vej,” fastslår Dan Jørgensen.

Danmark har et af verdens mest ambitiøse økologimål, som handler om at fordoble det økologiske areal i 2020 sammenlignet med 2007.

Derfor bestilte Dan Jørgensen kort tid efter sin tiltrædelse en statusevaluering af Danmarks økologiindsats samt nye ideer til, hvordan der kan sættes ekstra turbo på den økologiske omlægning, som er stagneret. Fødevareministeren har netop modtaget rapporten.

”Et stort tak til de 200 økologer, interessenter og eksperter, som har lavet et spændende idékatalog, der vil hjælpe Danmark til en grønnere fremtid. Jeg glæder mig til at nærlæse anbefalingerne, men allerede nu sætter vi tre konkrete initiativer i søen, der vil booste den økologiske omlægning i Danmark,” siger fødevareminister Dan Jørgensen.

Initiativerne består af:
1. En endnu stærkere afsætningsindsats for økologiske produkter (15 mio. kr.)
2. Omlægnings- og fastholdelsestjek (5 mio. kr.)
3. Regelforenkling, så økologi bliver det nemme valg for både landmand og forbruger.

En del af de ekstra midler til økologien har regeringen afsat sammen med V, K og SF fra finanslovens grønne pulje.

Den økologiske evalueringsrapports ni anbefalinger dækker fem overordnede områder: Øget afsætning, en fælles politisk målsætning på tværs af ministerierne, forbedrede produktionsvilkår, bedre adgang til forskning og styrkede kompetencer og viden.

Kategorier

Se alle nyhederne