HjemOpskrifterArtiklerButikLoginBliv medlemKonkurrencerForumRestaurant GuideOm madgal
Log ind eller Bliv medlem

God påske med indbydende svenske akvavitter

Skrevet d. 28 Marts 2015
Når vi sætter os om påskebordet, bliver det med mulighed for fire nye ledsagere til påskeretterne, nemlig tre akvavitter og en snaps. Fælles for de fire varianter er, at de er milde og imødekommende, som en svensk forårsdag. Og så er de økologiske.Gruppebillede”Vores filosofi er at skabe en smagsoplevelse, der er både original og traditionel. Vi prioriterer håndværk fra bunden og arbejder ud fra svenske traditioner. Når vi skal producere en ny snaps, starter det altid med en samtale ved køkkenbordet – det er her, vi udvikler vores ideer”, udtaler Eric Berntson, ejer af Snälleröds destilleri.Alle Snälleröds akvavitter har hver især en bund af kommen, men også egne smagsnuancer med undertoner af enten vanilje og citrus, hints af lakrids og citrus eller smag af anis og fennikel. Jungfruns Brännvin skiller sig endnu mere ud ved at have et frisk strejf af koriander og citrus.Snälleröds akvavitter og snaps er ikke skabt ud fra midlertidige tendenser, men af gode basisvarer kombineret med omhu og nænsomt håndværk, så kvaliteten holder hele vejen. Alle snapse er testet og prøvesmagt et utal af gange, før de omsider hældes på flasker og bliver fuldgyldige medlemmer af Snälleröds-familien.Over 100 års erfaring på flaske

Produktionen af Snälleröds akvavitter startede i 1901 på Snälleröds Ångbränneri i Skåne. Det var lokale bønder, der dyrkede kartofler og korn, som startede produktionen af akvavit. Den blev hurtigt populær og gav fast arbejde gennem de næste generationer. Desværre måtte destilleriet lukke i begyndelsen af 70’erne, men allerede i 1991 besluttede Eric Berntson, der er født og opvokset i lokalsamfundet, sig for at genrejse Snälleröds og produktionen af den lokale akvavit. I dag er Snälleröds en familieejet virksomhed.Se mere på www.snallerods.se

Billeder i høj opløsning kan downloades her:

http://download.rostrapr.com/?path=download/Sn%C3%A4ller%C3%B6dsAkvavitter_p%C3%A5ske2015/For nærmere information og produktsamples, kontakt:

Mia Andersson, Rostra Kommunikation, tlf. 3336 0434, mia@rostrapr.com

Martin Camara, Det Danske Spiritus Kompagni A/S, tlf. 2292 5589, mc@ddskas.dk

Fire varianter til påskebordetSn+ñller+ÂdsBokhAkvavitBokhållarens Akvavit

Her er tale om en traditionel svensk akvavit, men med en moderne og mild fremtoning. Anis, kommen, fennikel og vanilje skaber en harmonisk sødme, der sammen med citrus giver akvavitten en tørhed i eftersmagen.

Bokhållarens Akvavit er blandt de mest populære akvavitter og bør være en selvfølge - ikke blot på bordet til de danske højtider, men til årets mange frokoster.

Vejl. pris: 119,95 DkkSn+ñller+ÂdsBr+ñnnm.AkvavitBrännmästarens Akvavit

Brännmästarens Akvavit er en perle af en luksusakvavit. Den har en fyldig smag af kommen, anis og fennikel og en klassisk afrundet fadkarakter.

Brännmästarens Akvavit har både kraft, fylde og en behagelig eftersmag. Den er et godt match til traditionelle former for sild samt det klassiske smørrebrødsbord, men man skal ikke overse, at den også fungerer rigtig godt til forskellige former for svinekød.

Vejl. pris: 119,95 DkkSna-ª+¬llero-ª+¬ds_Ma-ª+¬skdra-ª+¬ngensMäskdrängens Akvavit

Mäskdrängens Akvavit er en ren akvavit med en klar aroma af kommen og fennikel samt hints af citrus og lakridsrod. Smagsnuancerne balancerer mellem sødme og let bitterhed.

Smagen giver en oplevelse af brændevin og lever op til fortidens smag af klassisk akvavit. Den er som skabt til skaldyr, som f.eks. krebs, samt traditionelle, marinerede sild. Stærke oste og madretter er også oplagte ledsagere.

Vejl. pris: 119,95 DkkSn+ñller+ÂdsJungf.Br+ñnnv.Jungfruns Brännvin

Denne variant adskiller sig tydeligt fra de andre, da der er tale om en mild og frisk snaps helt uden kommen. Man fornemmer tydeligt smagen af koriander og citrus, inden en let sødme danner eftersmag.

Det kan klart anbefales at prøve den til krydret mad eller skaldyr samt som aperitif, gerne med en isterning i glasset.

Vejl. pris: 119,95 Dkk

Snälleröds lanceres i Coop

Det Danske Spiritus Kompagni, der er distributør af Snälleröds, har lavet en aftale eksklusivt med Coop, der de næste to år har rettighederne til at sælge Snälleröds produkter. Akvavitterne forhandles i Kvickly fra uge 11 og i SuperBrugsen fra uge 12.Det Danske Spiritus Kompagni forhandler ligeledes Linie Aquavit, Aalborg Akvavit og Gammel Dansk.


Se alle nyhederne