| ||||||||||||||||||||||
Log ind eller Bliv medlem | ||||||||||||||||||||||
Flere sprøjtegift-rester i frugt og grøntSkrevet d. 28 Maj 2002Der kommer mere og mere sprøjtegift i de konventionelt dyrkede grønsager og frugter, og der er i dag dobbelt så mange prøver, hvor giftresterne overstrider de tilladte grænseværdier sammenlignet med 1996. Det viser ny EU-rapport. Man gør tilsyneladende klogt i at skylle sine grønsager og frugter grundigt, før man spiser dem, for en stigende andel stikprøver viser et indhold af sprøjtegift over de tilladte grænseværdier. Nærmere bestemt er sådanne stikprøver steget med 50 % siden 1996. I 2000 var det ca. 3 % af alle stikprøver, der havde et indhold af sprøjtegift over den tilladte grænseværdi. Det viser en ny EU-rapport ifølge Grøn Information. I gennemsnit viser hver tredje stikprøve, taget på frisk frugt og grønt, rester af giftige ukrudtbekæmpelsesmidler.Grænseværdierne for hvor meget sprøjtegift, der må være i varerne, fastsættes ud fra såkaldt god landbrugsmæssig praksis. Det vil sige, at man beregner, hvor lidt sprøjtegift, der er nødvendig for produktionen, og hvilken mængde rester på grønsagen, dette vil betyde. Sideløbende hermed foretages en sundhedsmæssig vurdering. Hvis der ikke viser sig at være sundhedsmæssige problemer, sættes grænseværdien på baggrund af den såkaldte gode landbrugsmæssige praksis. Kilder: Politiken (27.5.) 1. sektion, s. 12; Jyllands-Posten, RB (27.5.) 1. sektion, s. 2; BT (27.5.) s. 11.
Nyhed fra www.madogsundhed.dk |