HjemOpskrifterArtiklerButikLoginBliv medlemKonkurrencerForumRestaurant GuideOm madgal
Log ind eller Bliv medlem

Forbudt ukrudtsmiddel i tysk øko-mad

Skrevet d. 30 Maj 2002
Stikprøver af økologisk kalkunkød i Tyskland har vist sig at indeholde det forbudte og kræftfremkaldende stof nitrofen. Myndighederne ved ikke, hvor det kommer fra, og herhjemme er der risiko for import af problemet.

Der er fundet indhold af det forbudte, kræftfremkaldende ukrudtsmiddel nitrofen i økologisk kød i Tyskland. Skandalen har rystet de tyske forbrugere, og usikkerheden bliver ikke mindre af, at den statslige myndighed for kødforskning har kendt til forureningen siden marts. Den tyske ernæringsminister, Renate Künast, hævder imidlertid, at hendes ministerium fik kendskab til sagen d. 21. maj, hvorefter alle implicerede produkter blev fjernet fra markedet. Man har endnu ikke klarlagt, hvor forureningen stammer fra, men mistænker et parti korn importeret fra Østtyskland.

Der er også risiko for, at fødevarer indeholdende nitrofen er endt på de danske middagsborde. I øjeblikket er der således ikke overblik over om, der er sluppet tysk økologisk kød eller foder fra den mistænkte foderfabrikant, GS Agri, over grænsen. EU sendte i går en advarsel til Plantedirektoratet og opfordrer alle virksomheder i foderbranchen om at vende tilbage, hvis man har brugt det pågældende foder.

– Vi har på nuværende tidspunkt ingen mulighed for at vide, om produktet er kommet til landet, siger vicedirektør i direktoratet, Knud Mortensen.

Kilder: Berlingske Tidende, RB (29.5.), 1. sektion, s. 10; Jyllands-Posten (29.5.), Erhverv & Økonomi, s. 6.

Nyhed fra www.madogsundhed.dk

Se alle nyhederne