| ||||||||||||||||||||||
Log ind eller Bliv medlem | ||||||||||||||||||||||
Sundere mad på de danske middagsbordeSkrevet d. 10 Juni 2002Danskernes mad bliver sundere og sundere. Når vi sætter os til spisebordet, er der langt mindre fedt i maden, end der var for bare syv år siden. I forhold til 1995 var fedtindholdet i madlavningen reduceret med 20 procent i 2000-2001. Det viser en ny stor kostundersøgelse, som Fødevaredirektoratet offentliggør senere på måneden.Det faldende fedtindhold er sammen med mere frugt og flere grøntsager medvirkende til, at danskernes kostvaner er stærkt på vej i den rigtige retning. Men især to forhold er med til at forpurre det overvejende positive billede: For det første drikker ungerne tøndevis af usund sodavand. For det andet kan vores forbedrede spisevaner ikke kompensere for, at vi samtidig hænger mere foran tv-apparatet eller computeren. /ritzau/
Nyhed fra www.madogsundhed.dk
|