HjemOpskrifterArtiklerButikLoginBliv medlemKonkurrencerForumRestaurant GuideOm madgal
Log ind eller Bliv medlem

Hormonforstyrrende stoffer kalder på handling!

Skrevet d. 10 Juni 2002
Hormonforstyrrende stoffer findes i cremer, tøj og mad, men hverken Danmark eller EU har indtil nu gjort noget for at begrænse brugen. Det er derfor på høje tid, at der sker noget, skriver Mette Boye, fra Det Økologiske Råds sekretariat i et indlæg i Politiken.

Politiken har den 3/6 en artikel om fundet af hormonforstyrrende stoffer i dagligvarer. I den anledning mener Det Økologiske Råd, at der må skrides til handling, skriver Mette Boye i dag i Politiken.

”Det skorter ikke på undersøgelser, rapporter, forskningsudredninger mv. Men det skorter på politisk mod til at gøre noget konkret ved problemerne.”

”Der er netop udkommet en autoritativ oversigt over problemerne med de hormonforstyrrende stoffer. Den viser, at der er beviser for stoffernes ødelæggende virkninger i miljøet. På den baggrund er det på høje tid, at EU handler og sikrer stop for udledninger af skadelige hormonforstyrrende stoffer til miljøet og menneskers udsættelse for stofferne.”

Den liste på 64 stoffer, EU har udarbejdet, kan tages som udgangspunkt for et forbud mod stofferne. Eller man kunne lægge en afgift på stofferne.

”Regeringen siger, at den prioriterer spørgsmålet højt. Vi opfordrer til at følge det op med handling og lave national midlertidig lovgivning, hvor det er nødvendigt.”

Kilde: Politiken (7.6.), 2. sektion, s. 7.

Nyhed fra www.madogsundhed.dk

Se alle nyhederne