HjemOpskrifterArtiklerButikLoginBliv medlemKonkurrencerForumRestaurant GuideOm madgal
Log ind eller Bliv medlem

Sure tider for gårdmand Møller

Skrevet d. 5 August 2002
Et er søkort at forstå, noget helt andet at drive et moderne landbrug.

Sådan er situationen i hvert fald for den berømte danske skibsreder Maersk Mc-Kinney Møller, der har svært ved at få skabt en rentabel drift på herregården Bramsløkke Landbrug i Nysted.

Sommerresidens
Det yndige minigods, hvis historie rækker tilbage til Erik af Pommerns dage, kom på Maersk-familiens hænder helt tilbage i 1939, og Maersk Mc-Kinney Møller har i mange år brugt herregården som sommerresidens.

Da skibsrederen fader, Arnold Mærsk Mc-Kinney Møller, købte den smukke herregård i 1939, var prisen beskedne 325.000 kroner.

Det må siges at have været en god handel. Bramsløkke beskrives af kendere som en arkitektonisk perle, men da der ikke er nogen offentlig adgang, kan herlighederne kun beskues fra vejen.

Omdannet til aktieselskab i 1998
Men Bramsløkke Hovedgård er skam også en forretning. Og fordi landbruget i 1998 blev omdannet til et aktieselskab og udstyret med navnet 'Bramsløkke Landbrug A/S', har offentligheden mulighed for at følge med i, hvordan det går på bedriften.

Tallene er, for nu at sige det pænt, ikke så prangende, som man ellers er vant til, når det er Hr. Møller, der sidder for bordenden.

Nok er Bramsløkke en relativt lille forretning med kun 136 hektar landbrug og 120 hektar jordbrug, men det piner utvivlsomt den aldrende reder, at han år efter år taber penge på at dyrke blandt andet sukkerroer og korn.

Tab på 1,7 mio. kr. på tre år
Af årsregnskabet for 2001, der netop er offentliggjort, fremgår det således, at Bramsløkke Landbrug A/S sidste år havde en nettoomsætning på 1,5 millioner kroner, men at selskabet måtte indkassere et underskud på 629.000 kr.

Årene før udløste også kedelige underskud, og Maersk Mc-Kinney Møller har nu tabt godt 1,7 millioner kroner på sit fritidslandbrug de seneste tre år.

Det har ikke være muligt at få en kommentar fra skibsrederen, og Bramsløkkes bestyrer, Poul Øbo Johansen, ønsker ikke at kommentere regnskabet.

Nyhed fra www.pol.dk

Se alle nyhederne