| Vi spiser flere syrnede produkterSkrevet d. 26 Juli 2004Forbruget af syrnede produkter er steget knap 25 procent på fem år, viser den seneste opgørelse fra Mejeriforeningen.
Af Mejeristatistikken fremgår det, at danskerne sidste år konsumerede 101 millioner liter syrnede mejeriprodukter i form af yoghurt, A38, ymer og lignende. I procent er der tale om en stigning i forbruget på næsten 25 procent i løbet af fem år, og alene fra 2002 til 2003 er stigningen på næsten 9 procent.
”Den væsentligste årsag til, at forbruget af syrnede produkter stiger, er, at vores forbrugsvaner har ændret sig – og at produkterne har tilpasset sig disse vaner. Syrnede mejeriprodukter er blevet gjort mere tilgængelige, så forbrugerne har mulighed for at få dem uanset om de er på farten eller derhjemme”, siger produktchef i Arla Foods Lisa Nielsen.
I dag kan man ikke blot købe et bæger yoghurt eller en Mini Meal i supermarkedet, men også på tankstationer eller i kiosker.
Hos Arla Foods er det både syrnede produkter i literkartoner og i portionsanretninger, der er i vækst.
”Hjemmeforbruget har forandret sig, så eksempelvis yoghurt er gået fra kun at være morgenmad til også at kunne indtages længere op ad dagen. Det er let lige at tage en karton ud af køleskabet for at få et mellemmåltid. Vi har også fået fat i nye forbrugere med for eksempel lanceringen af A38 Naturel med 1,5 % fedt – specielt de lidt yngre, som går op i fedtprocenter”, siger hun.
Cultura drikkeyoghurt, som er et af de produkter, hvor Arla Foods måler stor vækst i disse år, tæller ikke med i Mejeristatistikken under de syrnede produkter. De indgår i stedet under kategorien ”Mælkebaserede drikkevarer”. Også denne kategori tegner sig for en stærk vækst – på 10 procent fra 2002 til 2003. Her er mængderne dog mindre. Sidste år indtog vi 11 millioner liter mælkebaserede drikkevarer.
Se alle nyhederne
|