HjemOpskrifterArtiklerButikLoginBliv medlemKonkurrencerForumRestaurant GuideOm madgal
Log ind eller Bliv medlem

Ny yoghurt kan sænke blodtrykket

Skrevet d. 10 September 2004
Den danske ingrediensvirksomhed Chr. Hansen har netop opfundet en yoghurt, der kan sænke blodtrykket og dermed afværge alvorlige hjertesygdomme. Yoghurten, der indtil videre kun er afprøvet på dyr, er lavet på mælkesyrebakterien Cardi-04 og vil formentlig være på markedet i løbet af de næste to år. Ifølge Chr. Hansens forskningsdirektør Peter Olesen er der tale om et gennembrud, og hjertelæge dr.med. Per Hildebrandt på Frederiksberg Hospital er også positivt indstillet. – Hvis forsøg på mennesker viser samme effekt som dyreforsøgene, og der ikke er bivirkninger, er det fantastisk interessant. Jeg kender ikke andre fødevarer, der så effektivt kan modvirke for højt blodtryk. I stedet for at tage medicin, er det jo immervæk lettere at spise en yoghurt, der er tilsat noget, der er bivirkningsfrit og naturligt, siger han til Børsen og tilføjer, at den blodtrykssænkende yoghurt samtidig vil betyde færre udgifter til medicin. Hos virksomheden Chr. Hansen, der netop satser på de såkaldte probiotiske fødevarer, der kan forebygge og helbrede sygdomme, regner man med, at Cardi-04 vil blive starten på en række nye funktionelle fødevarer. Kilder: Berlingske Tidende + Børsen

Se alle nyhederne